Plakát

KözJóTett 4.

A KözJóTett programsorozat idei állomása igen sikeresnek mondható, amely az Önkéntesség Európai Éve magyarországi programsorozatának egyik kiemelt rendezvénye volt. Április 8-tól két héten át a proaktív érdeklődők bepillantást nyertek az önkéntesség világába. Az elmúlt évek gyakorlatához híven, az idén is számos lehetőség adódott a résztvevőknek a cselekvésre.

Megannyi programot kínáltunk. Íme néhány! Illényi Katica hegedűművész koncertjén szebbé tettük az idősek napját. A „Roma vagyok, karriert akarok!” fotókiállítás keretében beszélgethettünk a fotóalanyokkal. Hajléktalan „pikniket” szerveztünk moderált beszélgetéssel, majd közösen a közlekedési múzeumba látogattunk. Önkénteskedtünk a Vakok Állami Intézetében és a Margit Kórházban. Ellátogattunk a Veresegyházi Farkas- és Medveotthonba, ahol korlátot festettünk. Kiváló magyar természetfotósok művészi kompozíción keresztül mutatták be az ember és a természet kapcsolatát, a természetvédelem fontosságát. Az Energia kaland tanulási program révén hozzájárultunk az energiafelhasználással kapcsolatos tudás fejlesztéséhez, a kompetenciák bővítéséhez. Érdekes kerekasztal beszélgetésnek voltunk részese, melynek címe „Szexi-e az önkéntesség a CV-ben?” volt. Mindemellett öko-lábnyomot mértünk, kutyát sétáltattunk a Rex Állatotthonban és a Hérosz Állatmenhelyen, kirándultunk állami gondozott gyerekekkel, éjszakai csomagosztást szerveztünk hajléktalanügyi munkánk keretében.

Úgy gondolom, idén is mindent megtettünk annak érdekében, hogy a közösség szolgálatába álljunk! A KözJóTett ideje alatt folyamatos volt az adománygyűjtés.

A programfüzet letölthető innen.

Jövőre Téged is várunk! Ne feledd, hogy az önkéntesség szexi!