A SOTE szakembere és a Jóban Rosszban sztárja volt segítségünkre az Életrevalók második alkalmán

Április 8-án, az ELTE PPK-n tartottuk az Életrevalók második felvonását. Témának a függőségeket választottuk. Meghívott előadónk dr. Kapitány-Fövény Máté, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogambulanciájának szakembere, és a Semmelweis Egyetem ETK Addiktológia Tanszékének oktatója volt. Sztárvendégnek pedig Volosinovszki György, a Jóban Rosszban sorozat egykori Bencsik Ádámja érkezett hozzánk, aki igazán nyíltan és őszintén beszélgetett velünk.

A délután nagyon dinamikusan zajlott, csak úgy repült az idő. Először a tanár úr előadását hallgattuk meg a különféle függőségekről. A sokféle szerfüggőség mellett a viselkedési addikciókról is szó esett. Az előadás rendkívül hasznos volt, hiszen a gyerekek nem az iskolából jól ismert monoton drogprevenciót hallgatták végig, hanem egy interaktív beszélgetés részesei lehettek. Az adatokat érdekes kísérletekkel színesítette a szakember, így ezt a fontos témát érhetően és érdekesen tudta átadni a gyerekeknek.

Kis szünet után máris kezdődött a beszélgetés Volosinovszki Györggyel. A beszélgetés során nagyon nyíltan mesélt régi függőségéről: mind az odavezető útról, mind a kigyógyulás folyamatáról. Gyuri őszinteségétől felbátorodva a kezdeti szégyenlősséget hamar levetkőzték a gyerekek, és sokat kérdeztek tőle. A beszélgetés végén persze a közös fotózkodás sem maradhatott el. A kötetlen beszélgetés még akkor is folytatódott, amikor a képeket kinyomattuk és Gyuri aláírta őket.

A délután ismét nagyon jól sikerült, és ezt most az egyik résztvevő fiú is megerősítette. Amikor a gyerekotthonba mentem mentorálni következő héten, nagy örömmel mutatta a szobája falán a képet, ami ezen az eseményen készült. Azt mondta, hogy nagyon jó volt és észre sem vette, hogy elszállt az idő és máris vége lett. Persze leginkább az foglalkoztatta, hogy mikor lesz a következő alkalom, és ki lesz a sztárvendég.

Tartsatok továbbra is velünk, hogy Ti is megtudjátok, ki lesz a következő fellépő az Életrevalók színpadán. 😉

Köszönjük szépen Kapitány-Fövény Máténak és Volosinovszki Györgynek, hogy elfogadták a meghívásunkat!

Kocsis Marcsi