A TnT (Természetbarát & Tudatos) projekt csapata a projektek harca keretében, a HaköSz tagjait egy játékos, újrahasznosítós ajándékkészítésre  invitálta meg Anyák napja előtt.

Korábban már tartottunk egy ökobarkácsolás alkalmat, amiről beszámoltunk a blogon is, erről ITTolvashattok. 🙂 Elsődleges célunk az ökobarkácsolás népszerűsítésével, hogy felhívjuk tagjaink és a közösség figyelmét arra, hogy ami esetleg másnak szemét, abból lehet valami újat is varázsolni, például tojástartóból, maradék papírokból virágot.

A mostani ökobarkács alkalom kicsit rendhagyó volt, mert szeretett édesanyáinknak készítettünk apró meglepetéseket újrahasznosítással. Ez alkalommal a közös ötletgyűjtés után, a megvalósítási rostán fönt maradtak a különböző technikával készült virágok, mégis csak anyák napjára készülünk. 🙂

A program során két állomáson dolgoztunk: az egyik állomáson a tagjaink megmaradt kartonok, papírok felhasználásával készítettek képeslapokat, papír jácintokat. Ha kedvet kapnátok hozzáITT  találjátok a részletes leírást.

A másik állomáson pedig kidobásra ítélt színes tojástartókból virág és képkeret készült az ügyes kezek alatt. Ötleteket innen és innen merítettük.

Utólag is Boldog Anyák napját kívánunk! Reméljük az elkészült tárgyak örömet okoztak anyukáitoknak! 🙂

  Kurbel Andrea