Az ELTE-BTK-n lett megrendezve április 28-án az Életrevalók 3. állomása, aminek témája a szexualitás és a szerelem volt.

Úgy éreztük, hogy ez egy nagyon fontos része az életre való felkészítésnek, hiszen ha hallanak is a gyerekek az iskolában a felvilágosító órán néhány információt, nem árthat, ha még egyszer meghallgathatják azt egy kicsit más hangnemben is. Gyakran kezeljük a szexualitás tabutémaként, ezért sokszor elmarad a megfelelő felvilágosítás is a fiataloknak.

Előadónk Mészáros Dóra – az Egycsónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálatból – volt. A prezentáció nagyon részletes volt és biztos, hogy minden gyereknek volt benne sok-sok új információ is. Dóri nagyon nyíltan, tabutémák nélkül beszélt. Az előadás azért is sikerült nagyon jól, mivel kialakult egy bensőséges légkör, ahol minden gyerek bátran kérdezhetett. Itt tényleg nem voltak rossz megszólalások és a végére még a legszégyenlősebb gyerkőc is mert kérdezni.

Nagyon köszönjük Mészáros Dórának, hogy elfogadta felkérésünket és hogy ilyen őszintén beszélt nekünk ezekről a kényes témákról!

Kocsis Mária