Megrendezésre került az Életrevalók 4. alkalma is május 22-én, vasárnap. A gyerekek egy egészség-sport napra voltak meghívva, aminek a Margit-sziget adott teret. Szerencsére majdnem végig  részese lehettem a programoknak, így beszámolót is írtam a számotokra! 🙂

A gyerekek a Bólyai, Breznó, illetve a Cseppkő gyermekotthonokból érkeztek. Egy kis frissítő és gyümölcsözés után úgy gondoltuk, jó lenne kicsit bemelegíteni az izmokat, így tornáztunk, játszottunk egy jót. A képek elárulják, hogy minden nagyon jó hangulatban telt.

Mielőtt a gyerekek megérkeztek, számos sportfeladatot találtunk ki nekik. Különböző állomásokon mérhették össze az erejüket. Csapatokra osztottuk őket, és mindenhol pontoztuk a teljesítményüket. Én úgy láttam, hogy mindenki nagyon jól érezte magát a feladatok megoldása közben.

Extraként említeném meg, hogy egy sztárvendég is megtisztelt minket és a gyerekeket. A Children of Distance egyik tagja, Ács Robi is csatlakozott hozzánk, elvállalta, hogy játszik kicsit a résztvevőkkel. Nagyon kedves volt, segítőkész és a gyerekek is nagyon örültek a jelenlétének!

A végén volt eredményhirdetés, sok-sok finomság és nyereményözön.

Persze a szokásos fotózkodás sem maradhatott el Robival az eredményhirdetés után.

A játék és az eredményhirdetés után egy kis elsősegély oktatás jött, ahol a gyerekek megtanulhatták, hogy mi is az a stabil oldalfekvés, és hogy hogyan kell újraéleszteni.

Miután már mindenki profi lett elsősegélynyújtásból, jöhetett az utolsó meglepetés. Egy közös nagy fagyizás, hisz a sok mozgásban mindenki nagyon kimelegedett és a hideg édesség nagyon jól esett mindannyiunknak.

Én nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a remek programon.

Tavasszal kezdtem el mentorkodni a MeGyek – Gyermekmentor programon keresztül. Nem vagyok HaKöSz tag, így eddig nem láthattam, hogy mennyi szervezéssel jár egy program előkészítése, megrendezése. Nagyon sok energiát fektettek bele a tagok, hogy minden rendben sikerüljön és szerintem ez maximálisan teljesült. A gyerekeknek nagyon sokat adnak ezek a programok, rengeteg élménnyel gazdagodhatnak meglátásom szerint.

Összességében nagyon jól sikerült ez a nap, én nagyon köszönöm, hogy ott lehettem, és minden elismerésem a szervezőknek! 🙂

Lakatos Dorina