Ha másoknak segítesz, önkéntelen eltölt valamiféle elégedettség. Megvolt a napi jócselekedet. Egyesületünk ezekért az apró dolgokért jött létre. Keressük, hol tudnánk kamatoztatni tudásunkat, energiánkat, hogy ne csak hasznosan töltsük el a napjainkat, hanem még ezt az elégedettséget, örömöt, vagy bármit érezzünk, amelyet egy hálás mosoly láttán érezhetünk.

Tagjaink számos egyetemről csatlakoztak hozzánk. Sokan már teljes állású munkavállalóként tevékenykednek. Mégis a Budapesti Corvinus Egyetem a székhelyünk. Ez leginkább a haladó szintű menedzsmentben látszik.

Maga a jótékonysági feladatokat projekt alapon szervezzük. Feladatütemezéssel, egymás támogatásával, brainstormingokkal, megbeszélésekkel, más projektekből átjövő segítséggel. A projektek a tudásunk olvasztótégelyei, ugyanis bárki, aki már szervezett akár csak egy menhelyi kutyasétáltatást, látja, hogy egy kis dolog lebonyolításába is sok munkát és energiát kell fektetni.

Jelenleg négy futó projektünk van, amelyek:

  • Természetbarát & Tudatos
  • MeGyek Mentorprogram
  • Impulzus
  • Gyönyörű Öregkor

A projektekről később részletesen is írunk itt a blogban.

Amíg a projektek leginkább a hálás mosolyokért és a jócselekedetekért felelnek, amellyel leginkább mások megsegítése a cél, minden HaKöSz tag részt vállal a szervezet általános működésébe. Tagjaink három divízióban kamatoztathatják tudásukat:

  • Marketing és Kommunikáció: Facebook marketing, HaKöSz honlap, YouTube csatorna, videókészítés, blogolás, hírlevél
  • HR: tagfelvétel, közösségi események, évközi ünnepek, nyári tábor és bevonótábor szervezés, egyetemi bentalvás, HaKöSzombatok
  • Gazdasági: pénzügyek rendezése, pályázatok írása, elszámolások, támogatások

Ezek a feladatok erős szakmai tudást igényelnek és igen hasznos tanulási lehetőségek. Minden emberben megvan a helyes önzés, az, hogy valamilyen úton-módon elérje kitűzött céljait. A divíziókban megszerzett tapasztalatok pedig hosszú távon iszonyúan hasznosak, és jól fest majd az önéletrajzban (számomra például a közösségi marketinges tapasztalat).

Kiss Attila Péter