A Gyönyörű Öregkor (GyÖk) a HaKöSz hatalmas polcán egy picurka könyvecske, mégis tartalommal teli. Ezt a könyvecskét pedig azon élettapasztalt idősek bővítik, akikkel a projekt tagjai foglalkoznak.

Mi a projekt célja?

A GyÖk projekt egyszerűsített célja a segítségre szoruló idősek kisebb feladatokban-, illetve lelki nehézségekben való támogatása. Ezen felül a projekt tagjai (Szirmok) látogatásaik során egyre közelebbről ismerhetik meg az általuk pártolt partnerük személyiségét. Egy olyan személyiséget, mely a mögötte rejlő tapasztalatokkal és történetekkel szebbítheti és alakíthatja a fiatal Szirmok életképét. Így a projekt résztvevőinek mindkét oldala nyer.

Miért GyÖk a GyÖk?

A projekt egy jóval korábban felmerült ötlet, amit a HaKöSz segített megvalósítani. Ezzel az ötlettel teljesedett ki a HaKöSz-ben már korábban működő idősügyi csoport. A GyÖk tiszteletet és megbecsülést szem előtt tartva épít kapcsolatot generációk között, megismerve egymás szokásait, bővítve emberismeretüket. Az idősebbek észreveszik a mai fiatalok egyediségét, valamint tagjaink megismerhetik, milyen gyönyörű az öregkor.

Kik azok a Szirmok?

Szirmoknak nevezzük egymást, mi projekttagok, lévén a Gyönyörű Öregkor szimbóluma a nefelejcs.

Kik lehetnek projekttagok?

A HaKöSz-től független várunk bárkit, aki részese szeretne lenni piciny csapatunknak. Nincs korhoz, nemhez vagy nemzetiséghez kötve a jelentkezés. Elvárásunk viszont az elhivatottság és az elvállalt feladatok gondos elvégzése. Minden Szirom egy idős társának gondviselője, tehát felelősséget vállal partnere felé. Heti rendszerességgel látogatnia kell őt, segítenie kell feladataiban vagy meghallgatnia gondolatait.

Jelenleg egy idősotthonban segédkezünk, mely bármikor meglátogatható jelenlegi tagjainkkal, előzetes egyeztetés után. Ezzel is segítve döntésedben.