Az Impulzus projekt célja az állatok és az állati eredetű termékek használatával kapcsolatos tudatosság növelése ismeretterjesztéssel és alternatíva bemutatásával. Innen ered a név is, impulzusokat szeretnénk átadni állatvédelmi, környezetvédelmi és egészségügyi szempontokat is vizsgálva.
Az állati eredetű termékek elhagyása nem csupán a növényi étkezésben mutatkozik meg, de itt ragadható meg a leglátványosabban. Ezért – és azért is, mert az egész csapat imád enni és főzni – programjainkon mindig szerepelnek ételek, kizárólag vegán ételek, mint egy alternatíva, amit lehetséges járható útként kínálunk.

Szerveztünk már étterem látogatásokat, standoltunk vegán fesztiválon, túl vagyunk több vegán ételkóstolón és film vetítésen, azonban a legbüszkébbek egy orvosi vita megszervezésére lehetünk, ahol négy teljesen különböző szakember beszélgetett a növényi alapú étkezésről, s a végén mindannyian egyetértettek abban, hogy kellő odafigyeléssel ez is teljes értékű és egészséges étrend lehet bárki számára. Ezek mellett pedig a többi projekt programjain és a belsős táborokban is előszeretettel főzünk (természetesen vegán ételeket).

Csapatunk jelenleg 6 főből áll, ezért nagyon várjuk az új és lelkes jelentkezőket. Mindannyian kicsit mások vagyunk, de összeköt minket az érdeklődés és a nyitottság az új információkra, hogy tudatosabban élhessük mindennapjainkat.

Csapatunkba bárki jelentkezhet, a növényi étrend vagy a vegánság nem feltétel, a téma iránti érdeklődés már egy jó kezdet. Új tagjainkat a kezdetektől szeretnénk bevonni az új programok kitalálásába és megvalósításába egyaránt. Csapatépítőként sokszor kipróbálunk egy új vegán éttermet vagy hamburgerezőt, szerencsére negyedévente nyílik egy. Találkozunk következő programunkon, annyit elárulunk, hogy oda is készülünk valami finomsággal! 😉