Mesélj magadról!

Elég tartalmas és színes az életem, amikor nem vagyok otthon és nem játszom a múlt évezredbeli retro játékokkal az ősrégi gépemen.

Budapesten nőttem fel, van két testvérem és három barátom. Relatívan gyakran váltottam élőhelyet, és gyakran veszek éles fordulatokat a szakmai életben is. Érdekelt a filozófia, majd érdekelt a marketing, majd érdekelt az újságírás, később a public relations és most éppen valami mást keresek. Voltam már sajtós PR-es, aki ismeri az adott szakterület összes újságíróját. Dolgoztam irattárosként egy 6 m2-es raktárban, egy polgármesteri hivatalban, ahol 8 órán keresztül semmi dolgom sem volt. Egy teázóban éltem egy évig.

Voltam OKTV döntős. Gimnáziumban érettséginél kaptam egy kitüntetést, mert engem mindenki szeretett.

Díszítettem már fel virágokkal lépcsőházat. Utaztam már el külföldre egy hirtelen ötlet miatt. Szeretek táncolni. Habár tanultam még kisgyerekkoromban, gyakran olyan vagyok, mintha a Step up-ból szabadultam volna.

Dolgozom egy hercegnős mesekönyvön, amelyben a főszereplők próbálják megoldani a brutális krízishelyzeteket, amelyekbe belecsöppennek.

Ez egy elég komplex kérdés volt.

Miért csatlakoztál?

Szeretek új emberekkel megismerkedni. Sok volt a szabadidőm. Kerestem egy olyan helyet, ahol sok szempontból tudok fejlődni, ha már akkor épp el voltam veszve a világban. Meg egy ismerősöm mesélt arról, hogy hetente eljár egy gyerekotthonba és ott korrepetál egy ott lakó kislányt. Elég menőn hangzott, és én is el akartam mondani ugyanezt.

Mi hajt előre, hogy ennyire aktív tagunk vagy?

Nem tudom. Ez is olyan kérdés, hogy miért kelek fel reggelente. Az ember csinál ezt-azt. Ez is egy ilyen dolog.

Épp ott voltam a KJT szervezésénél, vagy elmentem az egyik HR-es gyűlésünkre.

Keresek valamit, amelyet régen elvesztettem. Persze nem tudom, hogy találom meg azt, nem is tudom, hogy mi az pontosan, de ettől függetlenül felkelek és élem a kis életem, amelyben a jótékonykodás is fontos szerepet játszik.

Mi mindent vittél végre ebben a hónapban, amiért szerinted kiérdemelted ezt a címet?

Szerveztem egy kertépítős rendezvényt a Hűvösvölgyi gyermekotthonba. Habár volt segítségem, olyan volt, mintha az egészet én csináltam volna. Lebeszéltem, hogy egyáltalán létrejöjjön az egész, beszereztem a növényeket, elhoztam anyukám munkahelyéről két ásót, ott volt a lebonyolítás és persze az egész esemény marketingje. Jó sok időt töltöttem tervezgetéssel, meg amíg megálmodtam a programokat. Végül jól sikerült.

Hajni is jött segíteni az egyik állomásnál, és úgy éreztem, hogy illik viszonozni azt az ő programjánál. Így segítettem neki a hamburgerek készítésénél. Ezen kívül Beni programjára is elmentem, mert nem volt vízforralónk a teázáshoz, amelyet tudtam kölcsönözni aznapra. Hajni programja után visszahoztam a kertépítésről megmaradt felszereléseket, majd Dórival és a TNT-s lányokkal szedtem szemetet és kertészkedtem.

Idő közben elvállaltam, hogy az új tagok egyharmadának a beilleszkedését támogatom majd, így ház patrónus lettem, amelyhez Mónival és Petrával csináltunk egy elég mókás videót, meg felüdülésképpen írtam 1-2 blog bejegyzést.

Ezen kívül elmentem még az infóestre, ott megosztottam az élményeimet és tapasztalataimat az érdeklődő új tagoknak, meg szeptember elején kitelepültünk az ELTE ÁJK aulájába és ott népszerűsítettük a szervezetünket. Meg volt egy rövid marketinges gyűlésünk is, amelyre már nem igazán emlékszem…

Voltak e nehézségek, ha igen mik, és hogy lendültél rajtuk túl?

Persze, voltak. De úgy tűnik, hogy azért elfoglaltam magamat. Jó érzés, amikor az ember tevékenyen él, és be van osztva a napja. Ezzel lendültem túl néhány bajon.

Konkrét nehézségek a kertépítéssel akadtak bőven. A legnagyobb gond a virágföld átszállítása volt, mert az egész kert egy hegyoldalon volt, és a lépcsőn fellogisztikázni a földdel teli talicskát nem volt könnyű. Ráadásul volt egy elzárt helyünk, ahová az önkéntesek betehették a táskájukat. Jött egy másik önkéntes szervezet, és ők át akartak pakolni egy halom játékot abba a terembe, és nem akartam, hogy felügyelet nélkül bárki is ott legyen, így mint a villám segítettem nekik átvinni a cuccokat. Ekkor tűnhettem el egy 20 percre. Egész nap problémákat oldottam meg, és arra sem volt időm, hogy egyek néhány falatot. Aznap este egy jó nagy pizzát rendeltem.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Még az évben nagy szerepet szeretnék vállalni a Mátraderecskei tartós-élelmiszer gyűjtésben.

Ha minden jól megy, akkor novembertől egy programozói suliba fogok járni, amely lehet, hogy sok időmet el fogja venni. Ha emellett is lesz időm és nem csak hullafáradtan dőlök be az ágyamba, akkor kacérkodom a marketing vezetői poszt gondolatával, de ez még a jövő zenéje.

Sok tervem van, vagy afféle ideák, amelyek nem lennének rosszak, ha majd egyszer azokkal foglalkoznék, mondjuk, kertészkednék, vagy egy virtuális valóságos programokat készítő reklámügynökséget indítanék, vagy író lennék.