Az Impulzus csapata legutóbbi programjával jó szokásához híven újfent a közönség ízlelőbimbóit vette célba. A tavaly decemberben megrendezett hasonló esemény sikerét látva másodszorra is megrendezték az “Ingyen vegán hamburger mozizásért cserébe” becenevű programot, ezúttal a 11. KözJóTett keretein belül.

A cél most is az volt, hogy minél több emberhez eljusson az állatvédelem üzenete, minél több ember kezdjen el tudatosan gondolkodni, amikot állati eredetű termékekről van szó. És mi más is lehetne jobb mód erre, mint ingyen ételt osztani és fizetségként csupán egy hét perces videó megnézését kérni?

A videó segítségével az ipari állattartás mindennapjaiba szerezhettek bepillantást az érdeklődők. Hogy is tudnánk felelősségteljesen, helyesen dönteni arról, amit meg(v)eszünk, amíg nincs meg az információnk az ügy hátteréről? A programmal ezt az információhiányt szerették volna – ha nem is megszüntetni, de legalább néhány ember szemét felnyitni és további gondolkodásra, utánajárásra késztetni. Összesen száz hamburgert osztottak ki, vagyis száz újabb ember – akiknek a nagyrésze Corvinusos hallgató – szembesült azzal, mit jelent valójában az a reggeli pohár tej vagy épp a rántotta az asztalán. Remélhetőleg volt közöttük néhány, akit mélyebben is megérintett a téma. Az Impulzus projekt köszönetét küldi a sok-sok önkéntesnek segítségükért és a Kozmosz Vegán étteremnek a hamburger zsemlék felajánlásáért!