HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes sütőtök (TESCO, 200 Ft)
  • 1 fej vöröshagyma (TESCO, 30 Ft)
  • 1 gerezd fokhagyma (TESCO, 10 Ft)
  • kókuszreszelék /vagy kókusztej/ (Tesco vagy Rossmann, 50 Ft)
  • 2 ek étolaj
  • fűszerek: só, bors, vegeta, szerecsendió
  • (Opcionálisan: fehérrépa)

Összesen kb. 300 Ft; 100 Ft/adag

A sütőtök krémleves a legjobb választás a hideg őszi, téli napokra. Változatosan lehet fűszerezni, alaposan átmelegít és fillérekből megvan.
Az elkészítéshez szükséges egy lábos és egy botmixer vagy turmixgép.
Lássunk is hozzá:

ELKÉSZÍTÉS:

1.) Felaprítom a vöröshagymát és a fokhagymát. Beleteszem egy lábosba, és hozzáöntöm az olajat, de majd csak akkor kezdem el pirítani, ha felkockáztam a sütőtököt.

img_20161010_140111

2.) A sütőtököt meghámozom és kockákra vágom. Ez a legnehezebb és legtovább tartó folyamata a főzésnek. Keménylegény ez a sütőtök. (Felvágva kb. két müzlis tálnyi sütőtök lett.)

img_20161010_141833

3.) A hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a sütőtököt és még pirítom egy-két percig. Felöntöm 2-3 bögre vízzel, fűszerezem sóval, borssal és vegetával és öt percig főzöm. Ekkor hozzáöntök 1 dl kókusztejet vagy 1 dl víz+2 ek. kókuszreszelék kombót. Reszelek bele szerecsendiót és készre főzöm (amíg a sütőtök jó puha nem lesz).

img_20161010_142008            img_20161010_143818

4.) Botmixerrel vagy turmixgéppel az egészet pürésítjük. Nekem egy kisebb turmixgépem van, így három részletben tudtam csak pürésíteni, botmixerrel talán egyszerűbb.

img_20161010_145907

Lehet enni pirítóssal, magvakkal vagy önmagában.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Kati