HHozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 8-9 dkg kókuszolaj vagy növényi margarin
  • 2 dl növényi tej
  • 4 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 cs. instant porélesztő (7 g)

A töltelékhez

  • 1 kg banán
  • ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéj
  • 1 tábla (tejmentes) étcsoki

Ez az édesség könnyen elnyerheti mindenki tetszését, mert a finom, megszokott kakaós csiga-tésztába töltjük ezt a kicsit izgalmasabb tölteléket.

Elkészítés:

Egy pohárban összekeverjük a növényi tejet és a cukrot, majd mikróban langyosra melegítjük (vigyázzunk, hogy ne legyen forró!). Ezután belekeverjük a porélesztőt.

Egy nagyobb edénybe kimérjük a száraz hozzávalókat és a zsiradékot, majd ráöntjük az élesztős tejet, és az egész masszát jól összekeverjük. Letakarva, kissé melegebb helyen kelesztjük (kb. negyed óra), amíg szépen megnő a tészta. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.

A banánokat meghámozzuk, villával pürévé törjük, majd hozzáadjuk a fahéjat. Az étcsokoládét kis darabokra vágjuk (nagyobb lyukú reszelővel is lehet), és külön edénybe tesszük.

Miután megkelt a tészta, kilisztezett deszkán, vékonyan téglalap alakúra nyújtjuk. Ráhalmozzuk a fahéjas banánpürét (a szélekre ne rakjunk sokat, mert feltorlódik és úgyis a deszkán végzi), majd megszórjuk a csokidarabokkal. Ha kisebb, de sok csigát szeretnénk, a hosszabb oldala felől tekerjük fel a tésztát, ha pedig nagyobbakat, de kevesebbet, akkor a rövidebb oldala mentén.

Éles késsel felszeleteljük a rudat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat, lehetőleg ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek. Sütőben 200 fokon sütjük, amíg szép aranybarna lesz a tészta.

Jó étvágyat!

Zsófi

A tészta eredeti receptje: http://zoldella.blog.hu/2013/10/07/elcsigazodtam

Árak:

  • liszt: 40 Ft
  • margarin: 100 Ft
  • növényi tej: 150 Ft
  • cukor: 15 Ft
  • instant élesztő: 60 Ft
  • banán: 400 Ft
  • étcsoki: 200 Ft

Összesen: 965 Ft; egy adag kb: 80 Ft