Hozzávalók:

A gesztenyegolyókhoz:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 125 g darált háztartási keksz (darált)
  • 5 ek margarin
  • fél üveg meggybefőtt (magozott)
  • kevés rumaroma

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé (tejmentes)
  • 2 teáskanál olaj

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd alaposan összekeverjük a darált keksszel, az olajjal és a rumaromával. Veszünk egy nagyobb diónyi masszát, majd nagyjából kör alakúra lapítjuk a tenyerünkön. A közepébe rakunk egy szem meggyet, majd köré dolgozzuk a gesztenyét, és golyó alakúra formázzuk. Tálcára sorakoztatjuk őket, és fél-egy órára fagyasztóba tesszük.

Az étcsokoládét nagyon lassú tűzön felolvasztjuk egy kevés olajjal, majd kivesszük a golyókat a fagyasztóból, fogpálcikát szúrunk beléjük, és a felüket a csokiba mártjuk. A csokis felükkel felfelé, óvatosan tálcára tesszük őket, majd megint hűvös helyen pihentetjük (ezúttal jó a hűtő is). Pár órával később, vagy másnap fogyasztjuk.

Jó étvágyat!   

Zsófi

Árak:

gesztenyemassza: 289 Ft
darált keksz: 70 Ft
margarin: 100 Ft
meggybefőtt: 150 Ft
csoki: 200 Ft

Összesen: 809 Ft