A Corvinus Médiaműhely, Corvinus Hallgatói Médiaközpont és a HaKöSz közös ételosztást szervezett hajléktalanoknak és szegény embereknek az egyetem környékén november 30-án. Ha tőled is kértek már aprót élelemre, sajnáltad az aluljáróban alvókat és gondolkodtál már rajta, hogyan segíthetnél rajtuk? A CHM és CMM a Közgazdász szerkesztősége (BCE hivatalos lapja) novemberi számban a hajléktalanság témájával foglalkozott, és ennek kapcsán kerestek fel minket, hogy szeretnének egy közös ételosztást szervezni, ahol kötetlen keretek között tudja megismerni egymást a szerkesztőség és az olvasótábor.

A program kezdete előtt bevásároltuk a szükséges alapanyagokat a CMM tagokkal közösen, nagyon jó volt látni a lelkesedésüket, főleg zsömle vásárlás terén, így vettünk 120 db zsömlét és mindent, ami zsömlékbe kell. A szendvicskészítés 17:00-kor kezdődött a Közgazdász irodájában felállított rögtönzött „futószalag” mellett. Mindenki kivette a részét a munkából volt, aki vajazott, párizsit vagy sajtot vágott, mások csomagolták a kész szendvicseket, és egy másik munkaállomáson a csomagokat készítették elő. Minden csomagba került legalább egy szendvics, szaloncukor és mandarin a Mikulás témára utalva, végén 80 csomaggal indultunk útnak.  (a szendvicskészítésről a HaKöSz facebook oldalán találtok egy videó linkje: Ide kattints!  )

Sokan csak a szendvicskészítésre értek rá beugrani, így kevesen maradtunk az osztásra, de pont elegen voltunk, hogy alkossunk három csoportot. Előzetesen úgy beszéltük meg az élelmet könnyen megközelíthető csomópontokon fogjuk szétosztani, így elindultunk a Boráros tér, Ferenciek tere, Kálvin tér irányába.

Minden csomagot kiosztottunk, a fogadtatás vegyes volt, többen inkább pénzt kértek volna a szendvics helyett, másik oldalon viszont sokan megköszönték az adományt. Tehát mindent összegezve pozitív szájízzel búcsúztunk el egymástól a nap végén.

Remélem, még sok ilyen alkalmat tudunk szervezni közösen, ahol erősíthetjük a szervezeteink közötti partnerkapcsolatot.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek és az együttműködést a Közgazdász szerkesztőségének.

Kurbel Andrea