Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 180 g fehér liszt
  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 g cukor
  • 100 g kókuszolaj vagy margarin
  • 150 ml növényi tej
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél zacskó sütőpor
  • fél mokkáskanálnyi só

Elkészítés:

Alaposan keverd el a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot egy tálban. Öntsd hozzá a tejet és az olvasztott kókuszolajat. Fakanállal dolgozd jól össze, hogy lágy tésztát kapj. Töltsd ezt a tésztát kibélelt tortaformába.

Az almát hámozd meg, csumázd ki, negyedeld és vágd 3-4 mm vastag szeletekre. Rakd ki vele a torta tetejét. Ha körkörösen haladsz kívülről befelé, szép mintát kapsz, és több réteget is könnyű lesz egymásra halmozni. Addig készítsd a köröket, amíg az összes alma el nem fogy.
Hintsd meg a tortát fahéjjal és a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben süsd meg. Lefedve hagyd kihűlni szeletelés előtt.

Jó étvágyat hozzá!

Eredeti recept: http://veganinja.hu/fahejas-karamellas-almatorta-vegan/

Árak:

  • alma: 100 Ft
  • liszt: 25 Ft
  • cukor: 40 Ft
  • margarin: 80 Ft
  • növényi tej: 120 Ft
  • sütőpor: 10 Ft

Összesen: 375 Ft, egy adag: 62 Ft