Szia, Gábor! Először is gratulálok! Kérlek mesélj magadról!

23 éves vagyok, Budapesten születtem és itt is élek. Ebben a félévben záróvizsgáztam a Corvinus pénzügy és számvitel alapszakján, tanulmányaimat ugyanitt, a pénzügy mesterszakon fogom folytatni.
Magabiztos, de visszafogott embernek tartom magam, nem szoktam meghátrálni a kihívásoktól, de szeretem, ha tudok valakire támaszkodni. Szeretem a konstruktív csapatmunkát, bár néha túlzottan ragaszkodom a saját elképzeléseimhez. A HaKöSz ebből a szempontból tökéletes hely számomra: olyan támogató közeg, ahol könnyen együtt tudok dolgozni másokkal az ötleteim megvalósítása mellett.

Honnan hallottál rólunk, mi motivált, hogy csatlakozz?

A szervezetről először egy barátomtól, a HaKöSz oszlopos tagjától, Páll Dávid Dénestől hallottam. Dávid akkor maximum féléve lehetett tag, mégis olyan elismerően beszélt a társaságról, hogy már akkor szöget ütött a fejemben a jelentkezés gondolata.
A végső döntést azonban csak anyukám eltávozása után hoztam meg. Úgy éreztem muszáj visszaadnom valamennyit abból, amit abban az időszakban az emberektől, valamint amit tőle kaptam 22 év alatt. Így a következő tagfelvétel során éltem is a lehetőséggel. Döntésemet egy percig sem bántam meg. Jó barátokra és egy nagy szerelemre tettem szert az elmúlt 1 évben, miközben végig hasznos és nemes célokért küzdöttünk.

Mesélj kérlek a mátraderecskei gyűjtésről!

Az egyik ilyen cél volt a mátraderecskei gyűjtés. HaKöSz gólyaként ez a kezdeményezés fogott meg a legjobban. Lényegében arról van szó, hogy különböző áruházakba kitelepedve próbálunk meg egy szórólapos gerillaakció keretében élelmiszert gyűjteni a rászorulóknak. Ezzel párhuzamosan hozunk létre különböző gyűjtőpontokat az adományok számára a kapcsolati tőkénknek köszönhetően.
Én a volt gimnáziumomba, a Németh László Gimnáziumba szerveztem ki tavaly és idén is gyűjtést. Mindkét évben rengeteg, több autónyi élelmiszert, ruhát, játékot és mesekönyveket hoztak a gyerekek és szüleik.
Az összegyűlt adományokat egy gyűjtőpontra szállítjuk, majd – a rendszerezést és a porciózást követően – onnan visszük le azokat Mátraderecskére.
Tavaly óriási élmény volt leutazás, jó volt látni, hogy ténylegesen segítettünk a rászorulókon, és legalább 1-2 hétre fellélegezhetnek. Nagyszerű érzés, mivel ez a HaKöSz tagjainak kétkezi munkája miatt válik lehetővé. Ezért volt számomra nagy megtiszteltetés, hogy megkerestek a projekt vezetésének feladatával. Bár voltak kihívások, és sokszor kellett összerázni az embereket, mindenkire nagyon büszke voltam a végén: idén közel másfél millió forint értékben gyűjtött adományokat a HaKöSz!

Megválasztottak gazdasági alelnöknek. Mik a terveid?

Gazdasági alelnökként a legfontosabb feladatomnak a divízió átstrukturálását, valamint a HaKöSzön belüli pozíciójának megerősítését tartom. Szeretnék egy rendszeresen együtt dolgozó csapatot kialakítani, amelynek fókuszában a pályázatok állnak. Fontosnak tartom a projektfinanszírozás átláthatóbbá tételét, a HAPCI felelősségteljesebb használatát, valamint a nagyobb volumenű pénzmozgások centralizálását.

Mi volt a legjobb HaKöSzös élményed decemberben?

A legjobb decemberi élményem is a gyűjtéshez kapcsolódik. Az egyik vasárnapi kitelepülésünknél úgy alakult, hogy Esztivel kettesben szórólapoztunk egész délután. Amikor megérkeztünk a Tescohoz csak pár csomag élelmiszer volt a bevásárlókocsi alján. Ezt látva átgondoltuk a stratégiát, felöltöttük a legszélesebb mosolyunk, és dinamikus párosként sikerült teljesen megtöltenünk a kocsit nap végére. Azt hiszem sosem felejtem el azt a pár órát, remekül éreztük magunkat.