Üdvözöllek tagjaink körében! Mesélj magadról kérlek!

Szia! Én vagyok az egyik nagyon friss és ropogós önkéntes és tag a HaKöSz életében. Jelenleg művelődésszervező vagyok, szabadidőmben pedig önkéntes munkákat vállalok, de szeretek sportolni, újdonságokat kipróbálni, vagy egyszerűen csak beülni egy jó kávézóba a barátaimmal, esetleg egy izgalmas könyv társaságában.

Hol hallottál rólunk?

Egyik ismerősöm jelzett vissza a mentor-kereső eseményetekre. Akkor kezdtem el ismerkedni veletek, ő már tag volt, így a kérdéseimet felé tudtam irányítani, utána pedig minden nagyon gyorsan történt és már csak azon kaptam magam, hogy tag vagyok.

Miért csatlakoztál?

Tavaly a Bagázsnál voltam önkéntes tanár, ahol hátrányos helyzetű felnőtteket készítettünk fel a 8 általános anyagából, hogy el tudják végezni. Közben kaptam állást és bár az előző félévet végig tudtam csinálni ott, most már nem tudtam úgy benne lenni, mint szerettem volna, így jött egy kicsit kötetlenebb programként a mentorság. A jelentkezési folyamatnál láttam, hogy több, a szívemhez közel álló ügyért harcoltok, így szerettem volna, ha én is hozzátehetek ehhez a folyamathoz.

Melyik divíziónak vagy a tagja? Ott milyen feladatot vállaltál?

A HR-nek vagyok a tagja. Ott kevesebb feladat volt eddig, mint a MeGyeknél. Egyelőre csak a legutóbbi karácsonyi összejövetel helyszínét egyeztettem le, de hamarosan, az új szemeszter elindulásával remélem hasznosabb tudok lenni.

Miért a Megyeket választottad?

Szeretem a gyerekeket és ez egy nagyszerű kezdeményezés. Igazi nyertes-nyertes felállás. Teremtünk egy rutint a gyereknél, hogy megyek és tanulunk, játszunk, beszélgetünk, ahogyan éppen alakul, és ráadásul az az idő csak az övé, rá van szánva. A gyermekotthont feltöltődve, mosolyogva hagyom el. Egyre jobban közelibben érzem a kapcsolatomat a gyerekkel. Jó a heti mókuskerékből kilépve egy órára csak játszani és nevetni, még jobb, hogy ezzel segíthetek is.
Azt szeretem az önkénteskedésben, hogy sokat tudunk adni a puszta jelenlétünkkel és aki megkapja a figyelmet ő hálás tud lenni érte, el sem tudja képzelni, hogy ezzel mennyit ad vissza nekünk.

Mik voltak az elmúlt hónapban a feladataid?

Én vállaltam el, hogy vezetem a MeGyek Facebook oldalát. Még tanulom ezt a szakmát, de szeretném, ha minél sikeresebb lenne és eljutna minél több emberhez a program.

Mik a terveid? Mit szeretnél megvalósítani a jövőben?

Még most is csak kapkodom a fejem, hogy mennyi minden van, mennyi az új információ. Első feladatnak azt adtam magamnak, hogy teljesen beleszokjak a környezetbe, ezen jó úton járok. Szeretném mellette, ha minél nagyobb híre menne a HaKöSznek és a MeGyeknek, erre vannak ötleteim, remélem csapatosan, továbbfejlesztve megvalósulhatnának.

Köszönöm a válaszaid!