Üdv, kérlek mesélj magadról!

Szia! Nos, elég sokoldalú személynek látom magam – egyetemi tanulmányaim mellett szakácsként dolgozom, sportoktató végzettséggel rendelkezem és légtornázok. Évek óta önkénteskedek eltérő intenzitásokkal, a HaKösznek ősz óta vagyok a tagja.

Honnan hallottál rólunk és miért csatlakoztál?

Corvinusos diákként a diákszervezeti tájolóban olvastam először a szervezetről és azért csatlakoztam, mert mindig is érdekelt az önkénteskedés, valamint nagyon társasági embernek is tartom magam. Örülök, hogy egy olyan közösséghez tartozhatok, amely apró lépésekkel a világ jobbá tételén munkálkodik.

Miket csináltál februárban, amiért szerinted kiérdemelted ezt a címet?

A marketingesek munkájába kóstoltam egy kicsit bele, azaz Facebook oldalunkat kezdtem el megtölteni környezet- és állatvédelemmel kapcsolatos tartalmakkal. Ezen kívül nemrég egy-egy receptet is írtam Impulzusos gyűjteményünkbe az oldalra. Továbbá Természetbarát és Tudatos (TnT) projektünk tagjaként egy szemlélettágító program szervezésén is munkálkodtam, bár ez végül sajnos rajtunk kívül álló okok miatt nem jött létre.

Melyik projekt(ek)nek vagy a tagja és miért?

Két, egymással szorosan összekapcsolható projekt táborát erősítem: a TnT-ét és az Impulzusét. Régóta tartom fontosnak a környezetvédelmet, igyekszem aktívan óvni is a természetet – ez volt a leginkább szem előtt tartott célom akkor is, amikor vegetáriánus majd később vegán lettem.

Mi motivál?

A társadalmi jólét növelése, a közösségi szellem terjesztése.

Mik a céljaid a jövőben?

Szeretném elérni, hogy az emberek tudatosabbak legyenek a hétköznapokban. Fontos lenne, hogy mindenki átgondolja mi minden járul hozzá mindennapi tetteinkhez, illetve konkrétabban fogalmazva a fogyasztásainkhoz. Mindkét fent említett projekt tagjaként ezeken dolgozom: gondolat indító cikkek megosztásával, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának terjesztésével, vegán események (ételkóstolók, beszélgetések, előadások) megszervezésében való besegítéssel és még megannyi kisebb-nagyobb lépéssel. Ami konkrétabban megfogható és a közeljövőt érinti, az a közösségi kertünk felvirágoztatásában való besegítés – ez a legközelebbre kitűzött célom. 🙂 Továbbá a következőkön vennék részt még szívesen / ezekhez fogok hozzájárulni: faültetés, zero waste program/beszélgetés/blog beindítása, csomagolás-ellenes “kampány”, receptblogunk írása, ételosztás.