Mi mindenre kell odafigyelnie egy vállalat vezetőjének? Mi alapján kell meghoznia a döntéseit? Mi a HR vagy éppen a pénzügyi vezető feladata? Hogyan kell a vezetők munkáját összehangolni?

Március 18-án Zolinak – egyik tagunknak – köszönhetően megismerkedhettünk a SimTeam menedzsment-szoftverrel. A SimTeam magyarországi csapatának tagjaként Zoli több tréninget tartott már, így profiként tudta nekünk bemutatni a programot. Körülbelül egy-másfél órát ismerkedtünk a szabályokkal és a programmal, majd élesben is kipróbálhattuk, milyen vállalati vezetők fejével gondolkozni.

Összeálltunk 3-4 fős csapatokba és egy próbajáték után megkaptuk kezdő vállalkozásunkat, amelyet vezetnünk kellett a nap folyamán. A SimTeam lényege, hogy minden vállalat projektekre pályázik, amiket aztán határidőre, meghatározott képességű és létszámú munkavállalóval kell teljesíteni. Ha a teljesítés nem történik meg megfelelően, a vállalatok büntetést kapnak, ha pedig egyáltalán nem tudják határidőre teljesíteni az elvállalt projektet, akkor elbukják azt és ki kell fizetniük a kötbért. A vállalatok – mint a való életben – azonos piacon versenyeznek mind az emberi erőforrásért, mind pedig a projektekért, így nagy a harc ezek megszerzéséért.

A játékban a projekteken és a munkavállalókon kívül még sok egyéb dologra is figyelnünk kellett. Ugyanis a vállalatoknak nem csak monetáris értéke van. A vállalatokról például kialakul egy imázs, amit a munkavállalók figyelembe vesznek, amikor munkahelyet választanak. A munkavállalók kompetenciájának, tudásának köszönhetően pedig a vállalat know-how-ja folyamatosan nőhet, így növelve az esélyt jól fizető projektek elnyerésére. A szoftverbe ezek a tényezők szintén be vannak építve, így ezeknek a mutatóknak az alakulására is figyelnünk kellett.

A mi kis csapataink is kemény csatát vívtak egymással, hogy elnyerjék a szükséges munkavállalókat a kiszemelt projektekhez. Ekkor jött a neheze a számunkra. A csapat, amelynek tagja voltam, a végére egy nagyvállalattá nőtte ki magát. 17 futó projekttel és 59 munkavállalóval zártuk a „versenyt”. Elsőre talán nem is hangzik soknak, de amikor 5 percünk volt végiggondolni, hogy ezeket a munkavállalókat melyik projektekre tegyük rá, melyik projekthez illeszkedik leginkább a kompetenciájuk, preferenciájuk és figyelnünk kellett, hogy mindenki vagy foglalkoztatva legyen, vagy pedig menjen el egy képzésre… nos, néha volt egy kis kapkodás. 🙂 Meg persze végig kellett gondolni, hogy melyik projektet indítsuk el előbb, melyik ér rá, melyik hozza nekünk a legnagyobb pénzügyi hasznot, melyik növeli az imázsunkat, stb. … Át kellett gondolnunk a stratégiánkat, és belátnunk, hogy a folyamatos növekedés nem feltétlen tartható. Legalábbis ilyen keretek között.

Ezen a kora tavaszi szombaton kicsit átérezhettük, hogy milyen lehet egy vállalat élén állni, akár vezérigazgatóként akár HR- vagy pénzügyi vezetőként. A SimTeam kiválóan érzékeltette, mennyire összetett egy vállalat működése, hogy milyen folyamatokon megy végig a vállalat és annak vezetői, és hogy ezek a folyamatok hogyan hatnak a pénzügyi és nem pénzügyi mutatóira. Összességében elmondhatjuk, hogy mindannyian nagyon élveztük a játékot, sokat tanultunk és jól szórakoztunk.

Köszönjük szépen Zolinak és a SimTeam-nek, reméljük, máskor is lesz lehetőségünk kipróbálni!

Szerzők: Tündi és Roli