Hozzávalók

4 főre

A főzelékhez:

  • 500 g száraz sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • Kevés olaj
  • Só, bors, pirospaprika, babérlevél

A fasírthoz:

  • 3 db cukkini
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 1-2 evőkanál liszt
  • Fűszerek: só, bors, majoranna, petrezselyem

Sárgaborsó főzelék cukkini fasírttal

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kis olajon üvegesre piritjük. Ezután mehet rá a megmosott sárgaborsó (bizony, a sárgaborsót NEM szükséges előre áztatni, amúgy is gyorsan megfő). Felengedjük vízzel, hogy egy jó ujjnyira bőven ellepje. Fűszerezzük, 2-3 babérlevelet beledobunk és hagyjuk főni.
Érdemes néha rákukkantani, megkavarni, ne legyen rajta teljesen a fedő a vége felé. 20-30 perc alatt készre fő, sűríteni sem szükséges, mert magától besűrűsödik.

Ezalatt a cukkinik két végét levágjuk, a cukkinit lereszeljük. Megsózzuk, hozzá adjuk a zabpelyhet és hagyjuk állni 10 percet. Ezalatt levet ereszt, ekkor látjuk, hogy mennyi lisztet kell még hozzá adni, hogy formázható legyen. Fűszerezzük, lisztezzük és mehet is a serpenyőbe, és kis olajon kisütjük.

Én ezekhez a szezon miatt medvehagymával rágcsáltam, de friss paradicsommal is el tudom képzelni.

Jó étvágyat!

Hajni

Árak

  • Sárgaborsó 200 Ft
  • Cukkini 250 Ft
  • Hagyma 20 Ft
  • Zabpehely 50 Ft
  • Olaj és fűszerek 50 Ft

Összesen: 570 Ft

Fejenként: 143 Ft