Az Életrevalók Roadshow második alkalmára március 31.-én került sor az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A nap témája a szerfüggőségek és azok következményei voltak. Erre az előadásra a Bólyai és a Breznó gyermekotthonból jöttek el a gyermekek.
Manapság nagyon könnyedén juthatnak már a fiatalok alkoholhoz, illetve különböző drogokhoz. Sokszor nem is tudják,hogy milyen hatással lehetnek rájuk ezek a szerek. Szélesebb körben mutattuk be nekik, hogy mikkel találkozhatnak, illetve ha használnak valamilyen szert, milyen hatással lehet rájuk.

Ebben nagy segítségünkre volt Fazekas László, aki a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tagja. Különböző szereket mutatott be, annak hatásait, illetve, hogy mikből állnak. Érdekes kérdéseket tett fel a gyerekeknek és nagyon közvetlenül tudott velük beszélgetni. Sikerült rávilágítania olyan dolgokra, amiket nem is tudtak a fiatalok.
A program hátralevő részében második meghívott előadónk mesélte el élményeit, Márk Tibor az Árral szemben a jövőért Alapítvány elnöke. Az alapítvány modern és interaktív drogprevenciós tevékenységet folytat. Márk Tibor teljes őszinteséggel mesélt múltjáról, élményeiről és hogy hogyan tudta elhagyni a szereket. Bátorította a gyermekeket, hogy tanuljanak tovább és foglalkozzanak azzal, amit szeretnek !
Összességében nagyon jól sikerült a nap. Habár kevés gyermek tudott eljönni, de rájuk nagyon nagy hatással voltak az előadások, ahogy ránk is.
Köszönjük Fazekas Lászlónak, illetve Márk Tibornak, hogy színvonalas előadásaikkal hozzájárultak a program megvalósulásához!
Találkozunk legközelebb!

Lakatos Dorina