Hozzávalók:

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 db érett banán
  • 1 bögre víz
  • 1/3 bögre teljes kiörlésű liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek chiamag vagy őrölt lenmag
  • 1 csipet só

Feltét lehetőségek:

  • mogyoróvaj
  • gyümölcsök (bogyós, banán, alma…)
  • lekvár
  • darált dió
  • juharszirup
  • étcsoki (amíg meleg, hogy ráolvadjon! :O )

Banános amerikai palacsinta

Először a lenmagot/chiamagot 4 ek langyos vízbe beáztatjuk és félretesszük, hogy megszívja magát és zselés legyen.

A banánt villával összenyomkodjuk, és a többi összetevővel alaposan összekeverjük, beleöntjük a megzselésedett magot és elkeverjük. Gofritészta állagú tésztát kell kapnunk.

Fontos, hogy pihentessük 5-10 percet a tésztát, mielőtt elkezdjük a sütést.

Közepes lángra kapcsljuk a tűzhelyet, kevés olajat rakunk a serpenyőbe és kis merőkanállal tésztát merünk bele. Ha elég buborékos a tészta felső oldala, meg lehet fordítani, és a másik oldalt is megsütni. Nagy serpenyőben egyszerre két-három palacsinta is süthető.

Mivel most éppen május van, és még itt a rebarbara-szezon, ezzel az almás rebarbara dzsemmel ajánlom! 🙂
http://www.mindmegette.hu/almas-rebarbaradzsem.recept/

Jó étvágyat!
Kati

Árak:

  • zabpehely 50 Ft
  • banán 40 Ft
  • teljes kiörlésű liszt 20 Ft
  • 2 tk sütőpor 10 Ft
  • 2 ek chiamag vagy őrölt lenmag  20 Ft
    Összesen: 140 Ft 

+ feltét: 50-200 Ft