Szia! Mesélj egy kicsit magadról kérlek!

Tősgyökeres miskolciként kezdtem idén az első évemet a Corvinuson, emberi erőforrások alapszakon. Az egyetemi órarendnek köszönhető sok szabadidőmet igyekszem a leghasznosabban eltölteni.
A HaKöSz-höz szeptemberben csatlakoztam, emellett egy borsodi, főként hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program aktív tagja is vagyok.
Igyekszem minél több szakmai előadást látogatni és a munka világába is belekóstolni. Emellett ha marad időm, szívesen fedezem fel a város különböző gasztroműhelyeit, street food helyeit és kávézóit. A legkedveltebb kikapcsolódási formám viszont, még mindig a koncertekre járás maradt.

Hogyan bukkantál a HaKöSzre és miért minket választottál?

Legelőször még középiskolás koromban hallottam a HaKöSzről egy Corvinusos ismerősömtől. Akkor még csak annyit tudtam, hogy van egy önkénteskedéssel foglalkozó diákszervezet az egyetemen, de már akkor eldöntöttem, hogy mindenképpen utána nézek a tevékenységének.
Abban biztos voltam, hogy szeretnék valamifajta önkéntes munkát végezni. A HaKöSz-re pedig azért esett a választásom, mert színes és változatos projektjei és programjai vannak, így számos területen szerezhettek tapasztalatot és élményt. Szimpatikus volt még a rugalmassága, mely lehetővé teszi azok számára is a szervezett segítségnyújtást, akik erre hetente csak 1 órát tudnak szánni, viszont lehetőség van komoly szakmai tapasztalat szerzésére is.

Miért a GYÖK?

Mint ahogy már említettem, egy másik szervezetben gyerekekkel foglalkozom, ezért egy másik területen is ki szerettem volna próbálni magam, egy másik színtéren is segítséget kívántam nyújtani. Plusz, nagyon kevesen voltak éppen akkor a projektben, úgy gondoltam, itt lenne a legnagyobb szükség új tagokra.
Hiszek abban, hogy ilyen apró segítségek, az egymásra való odafigyelés is nagy hatással lehet az emberek életére. Ez bebizonyosodni látszik a Gyönyörű Öregkör projektünkben, hiszen, csak hetente egyszer kb. 1 órát töltünk a lakókkal, ők mégis nagyon hálásak. Boldogok, mert mi abban az egy órában csak rájuk figyelünk, meghallgatjuk őket és beszélgetünk velük. Persze, ez nem csak egyoldalú, engem is nagyon fel tud tölteni, az az egy óra, amikor kiszakadok a hét pörgéséből, rohanásából és egy olyan nénivel töltöm az időm, aki bár alig ismer, mégis szinte unokájaként kezel.

Előző hónapban miket csináltál?

Május 1-re a Tavaszi KözJóTett program keretében szervezett a projektünk kertészkedést a Napsugár Idősek Otthonába, melynek a főszervezője voltam. Kihívás volt ez a javából, mert még sose szerveztem hasonlót. Sok rizikó faktor van egy ilyen programban: vajon elég lesz a virág, milyen lesz az idő, hányan jönnek, lesz-e nekik elég szerszám stb. Szerencsére minden a legjobban sült el, szép volt az idő és több külsős önkéntes is részt vett a programon, aminek nagyon örültünk. Az otthon lakói is nagyon hálásak voltak a munkánkért. Ottjártunk óta még szebb lett a kert, minden szépen virágzik a nénik és bácsik pedig szívesen mennek ki csodálni és gondozni őket.

Mik a jövőbeli terveid?

Jelenleg szeretném sikeresen abszolválni a vizsgaidőszakot
A következő félévben pedig, még hatékonyabban szeretném segíteni az Egyesület és a projektünk munkáját. Tervben van számos új programötlet, melyek megvalósításában, remélem szeptembertől még több lelkes önkéntes lesz segítségünkre. Emellett kilátásban van egy szorosabb együttműködés a HaKöSz és az InDaHouse között, ahol önkénteskedem.