Évek óta most először volt újra tavaszi KözJóTett programunk, ami során hat programot szerveztünk az érdeklődöknek, önkénteskedni vágyóknak.

KözJóTett programsorozatunk a mára már hagyományossá vált ételosztásunkkal kezdtük, amit idén az Impulzus projektünk tagjai szerveztek, így az egész ételosztás 100%-ig vegán szendvicsek készültek a lelkes önkéntes kezek alatt. A rászorulóknak szánt csomagba került két vegán szendvics, alma és édesség. 

Folytatásként egy kevésbé aktív programunk volt a Nemzeti Divat Ligával közös, a Fashion Revolution mozgalom keretében a Fenntartható divat kérdéskörét jártuk körbe és arra kérdésre kerestük a választ, hogy „Who made my clothes?”

Május 1-én a munka ünnepe nem is telhetett volna jobban, mint egy kis kertészkedéssel! A Napsugár Idősek Otthonába együtt varázsoltunk szebbé egy parlagon hagyott kis kertet. Az otthon lakói szívesen töltik idejüket az udvaron, ahonnan már csak a színes virágok és sok-sok lelkes fiatal hiányzott. Az idősek igazi „nagyszülősen” süteménnyel és limonádéval várták az önkénteseket, akik színt vittek az otthon szürke mindennapjaiba.

Idei új programunk volt az Érzékenyítő terefere, amit a Nem adom fel Alapítvánnyal közösen szerveztünk és a Rajk Szakkollégium biztosított számunkra helyszínt, a program során a Nem adom fel Alapítvány tapasztalati szakértő érkeztek.

Május 5-én, pénteken az önkénteseknek az egyik gyermekotthon volt lehetőségük közelebb megismerkedni kézműveskedés, játékok keretében az állami gondozában élő gyerekekkel, akikkel MeGyek Mentorprogramunk foglalkozik a hétköznapokban.

KözJóTettet hagyománnyal kezdtük és hagyománnyal zártuk, utolsó programunk a Noé Állatotthonban szervezett kutyasétáltatás volt, ahol az önkéntesek egy-egy kutyus napját tették boldogabbá. 

Ha szeretnél Te is hasonló eseményekben részt venni, iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket a facebookon, ahol mindent megosztunk!

Üdv.: HaKöSz csapata