Sziasztok! Rendes Anna vagyok, a nemzetközi tanulmányok mesterképzés végzős hallgatója diplomáciai szakirányon.
Soklaki (4) emberként állandóan úton vagyok. Bár nincs sok szabadidőm, de ha akad igyekszem másokon segíteni. Adni tényleg öröm, és én hosszú távon is ezzel szeretnék foglalkozni.
Az egyetem és a HaKöSz mellett van egy alkalmi munkám. Emellett próbálok minél több időt tölteni szeretteimmel, kávézókba, moziba, koncertekre, alkalom adtán színházba járni. Az olvasás is nagyon kedves nekem (ha már Könyvmoly vagyok), bár karácsony óta még csak a 2. regénynél járok. Nyáron behozom! 😉

A diákszervezetünk már az alapszakos gólyatáborban felkeltette az érdeklődésemet, de akkor még igyekeztem eligazodni az egyetem útvesztőjében. Egy évre rá (2013 ősz) azonban kapva kaptam az alkalmon és csatlakoztam.
Már gimnáziumi éveim alatt is önkénteskedtem, ahol csak tudtam (48 és 72 órás alkalmak), „az én időmben” még nem volt Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ).
Így nem is volt nehéz a döntés a csatlakozásról, a másokon való segítés szervezett formában és a közösségi programok elegye meggyőzött. Valamint fejlődni és tanulni szerettem volna, tapasztalatokat szerezni ezen a területen.

Az elején az IKSZ projekt tagja, majd koordinátora lettem, később a TnT csapatához csatlakoztam. A mai napig igyekszem e projektet erősíteni, főleg ötleteimmel, ha időm engedi a megvalósításban is részt veszek – kertépítés, HaKöSz kert, stb.
Sajnos egyre jobban érezzük a globális felmelegedés pusztító hatását. Jómagam személy szerint is nagyon fontosnak tartom, hogy óvjuk a környezetünket, ezért is választottam az alapképzésem során szakmai gyakorlatom helyszínéül a Világ Természeti Alap (WWF) Magyarország Alapítványát, ahol egy hónapot töltöttem. Számomra a környezetvédelem, azon belül a fenntartható fejlődés kifejezetten fontos, mindig is érdekelt a segélyszervezetek munkája, illetve mások segítése, jövőmet is ilyen területen képzelem el.

A kezdetektől a HR divízió tagja vagyok, mert imádok ötletelni, az meg még jobb ha látom, hogy a közös munka meghozza a gyümölcsét.
Májusban, ahogy már év elejétől kezdve a Hónap HaKöSzöse felelőseként interjút készítettem a jelölttel, valamint promoztam szervezetünket az ELTE BTK-s kitelepülésen. A nyári táborunkra kerestem helyszínt (végül nem az nyert), de így is alig várom, remélem minél több HaKöSzössel fogok ott leereszteni.

Először is igyekszem összeszedni még a maradék energiám és megtolni az egyetem végét – sikeresen szeretnék államvizsgázni és szakdolgozatot védeni, majd diplomát szerezni.
Aztán nyáron végre pihenni, olvasni, utazni, mozogni szeretnék, majd (ideje) jogosítványt szereznem – Szolnokon, így nem kell félnetek! 😛
Ha sikeresen feltöltődök és túlélem a forgalmit, valamint állást és lakást is találok Budapesten, amint időm engedi, szívesen dolgoznék veletek tovább!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Nektek, akik felvettetek, hittetek bennem és támogattatok eddig, remélem a jövőben is keresztezik egymást útjaink!