Negyedik alkalmunkat a Budapesti Corvinus Egyetemen tartottunk, ahol a gyermekek megismerkedhettek egy mindennapos, de olykor mégis megterhelőnek számító témakörrel: a banki és postai ügyintézéssel. Elsőre minden fiatal számára feleslegesnek tűnhetnek a csekkbefizetéssel vagy a levélfeladással kapcsolatos teendők, mi viszont igyekszünk a jövőben is hasznosítható ismereteket átadni számukra. Éppen ezért a FAKT Szakkolégium előadói segítségével nagyon részletesen jártuk körbe a témát, így a legalapvetőbb információk felett sem siklottunk el.

Szó volt a postán található szolgáltatásokról, a levél- és csomagfeladással kapcsolatos tudnivalókról, valamint arról is, hogy hogyan kell kezelni a reklamációval járó helyzeteket. Ezt követően a banki ügyintézés vizeire eveztünk: érdekes és hasznos információkkal gazdagodhattunk. Az alapvető pénzügyi tanácsadától egészen a hitelek különböző típusáig mindenről beszélgettünk a gyerekekkel, akik nagy érdeklődést mutattak, különösen a pénz helyes beosztása iránt.

Az előadók minden kérdésre készségesen válaszoltak, különböző szituációs gyakorlatokon keresztül ismertették meg az ügyintézéssel járó nehézségeket és buktatókat. Végül egy rövid tesztkitöltés és levél megcímzése következett, mellyel a gyerekek is felmérhették, hogy mennyire tudják gyakorlatba ültetni az elhangzottakat.

 

A forró nyári délutánt egy közös fagyizás koronázta meg, a gyerekek legnagyobb örömére itt már nem esett szó kamatlábról vagy postai reklamációról. 🙂

 

Ezúton is köszönjük az együttműködést és a segítséget a FAKT Szakkolágium hallgatóinak, remek alkalmat tarthattunk!

Közeleg utolsó, nagyszabású alkalmunk, tartsatok Velünk! 😉

 

Nagy Janka