Az Életrevalók utolsó alkalmára június 21.-én került sor a Margit szigeten.  Ezen a napon az elsősegélynyújtás rejtelmeit ismerhették meg a gyerekek, melyben az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány volt a segítségünkre. Az alapítvány célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse az elsősegélynyújtás fontosságát.

Szó esett a szív- és érrendszeri megbetegedésekről, a hétköznapi rosszullétek leggyakoribb okairól, illetve arról, hogy hogyan kell helyesen elsősegélynyújtást végezni. Azt is megtudhattuk, hogy hogyan lehet hibásan segíteni és hogyan kell elkerülni a veszélyes helyzeteket.  A gyerekek betekintést nyertek az újraélesztés részleteibe, majd a gyakorlatban ki is próbálhatták azt társaikon.

A délután következő részében Oláh Gergő , az X-faktor harmadik szériájának győztese látogatott el hozzánk családjával. Gergő mesélt az életéről, arról. hogy hogyan jutott el a sikerig és hogyan tud jelenleg is boldog, kiegyensúlyozott életet élni.  Közvetlenségének köszönhetően azonnal megtalálta a gyerekekkel a közös hangot, akik bátran kérdezték életéről,  karrierjéről és a témához kapcsolódóan tulajdonképpen minden érdekességről. Mindenki legnagyobb örömére a közös éneklés sem maradhatott el; hatalmas élmény volt egy ilyen kedves személlyel találkozni! J

Az alkalom végén Gergő mindenkit arra bátorított, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét és, hogy sose adjuk fel az álmainkat!

Hosszú volt ez a délután, de mindenki jól érezte magát. Köszönjük a meghívott előadóknak és Oláh Gergőnek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel!

Lakatos Dorina