Hozzávalók:

  • 500 g sushi rizs
  • 50 ml rizsecet vagy szaké
  • 1 csomag algalap (10 db)
  • 2-3 db avokádó
  • 1 db kógyouborka
  • 2-3 kaliforniai paprika
  • Szójaszósz a tálaláshoz

(Lehet még bele tofut, répát és egyéb kedvenc zöldséget tenni, a lényeg, hogy hosszúkás csíkokra lehessen vágni.)

Most egy különlegesebb recepttel készültünk nektek! 🙂

A sushi rizst két-háromszor alaposan átmossuk, majd ugyanannyi vízzel felöntjük, mint amennyi a rizs volt (pl. 1 bögre rizshez 1 bögre víz), és fedő alatt puhára, “ragadósra” pároljuk. Azután se vegyük még le a fedőt, miután elzártuk a gázt, hogy még jobban összeálljon a rizs. Ezután öntünk bele egy kevés rizsecetet  és sót. Létezik direkt sushihoz való rizsecet.

Egy bambuszlapra algalapot fektetünk (a fényesebb oldalával lefelé), és laposra elkenve szétoszlatjuk a még meleg rizst a felületén, két szélén egy-két centit szabadon hagyva.

A lapot a felénk közel eső alsó harmadánál egy vízszintes csíkban végigrakjuk tetszőleges zöldségekkel, majd az egészet óvatosan felhengerítjük a bambusz alátét segítségével, és jól odanyomkodjuk minden oldalát az asztalhoz, nehogy szétessen. Éles késsel feldaraboljuk a sushi tekercset, majd szójaszószba mártva fogyasztjuk. Lehet hozzá gyömbért, wasabit is tenni.

Jó étvágyat!
— Zsófi