Szia Juci! Kérlek, mesélj magadról!

2008 óta élek a fővárosban, egyetemi tanulmányaim miatt költöztem ide a Bács-Kiskun megyei Fülöpjakabról, így lettem a falusi diáklányból budapesti egyetemista, mostanra pedig dolgozó fiatal és lelkes önkéntes.
Színes és nyitott egyéniségnek tartom magam, sok kreativitással és jó problémamegoldó képességgel. A nagybetűs élet mindennapjai mellett a HAKÖSZ is kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy ezeket gyakorolhassam és mindeközben folyamatosan fejlődhessek. Ez utóbbit nagyon fontosnak tartom, legyen az akár szakmai, érzelmi vagy értelmi fejlődés. A fejlődési lehetőségek kutatását már- már hobbi szinten űzöm 😛

Hol hallottál rólunk? Miért csatlakoztál hozzánk?

Egy nagyon régi és jó barátnőm, korábbi HAKÖSZ elnök, Gulyás Anett mesélt először a szervezetről. Annyira lelkesen és elhivatottan számolt be a különböző programokról, hogy azt gondoltam: Ezt nekem is ki kell próbálnom!
Az önkéntes, közösségi és egyéb jótékony programok már ezt megelőzően is közel álltak hozzám és vonzottak, így ez egy remek lehetőségnek tűnt számomra, hogy szervezett keretek között rendszeresen tudjak segíteni ilyen vagy olyan rászorulóknak. Az ilyen-olyan jelző úgy értendő, hogy nem csak alkalomszerű ételosztásokra vagy élelmiszergyűjtésre, de menhelyi kutyasétára, állami nevelésben részesülő gyermekek tanítására, idősotthon látogatásra, valamint állat- és környezetvédelemre is lehetősége nyílik a hozzánk csatlakozóknak.

Melyik projektben veszel részt?

Már a kezdetektől a MeGyek – Gyermek Mentorprogram tagja vagyok, amely keretén belül lehetőség nyílik gyermekotthonban élő gyermekek tanítására (http://www.hakosz.hu/megyek/). Az én mentoráltam Sanyi, akit szinte az egész HAKÖSZ jól ismer. A tavalyi tanévben a sikeres érettségi vizsga volt a kitűzött cél, az idén ennél jóval könnyebb a dolgunk, nincs ekkora mérföldkő előttünk.
A MeGyeken kívül egy időszakos projekt is a szívemhez nőtt, ez a karácsonyi adománygyűjtés, ami évről- évre nagyobb sikerrel zárul, köszönhetően a lelkes önkénteseknek és a nagylelkű adományozóknak (http://www.hakosz.hu/7922/matraderecske-2016-masfel-tonna-karacsonyi-boldogsag-a-raszorulok-asztalara-a-hakosz-jovoltabol/).

Mik a céljaid a jövőre nézve?

Ez egy fogós kérdés. Nincsenek túl nagy vagy irreális vágyaim, de azok teljesítéséhez viszont ragaszkodom! 🙂
Ha kizárólag a szervezethez kapcsolódóan akarok válaszolni, akkor azt szeretném, ha a HAKÖSZ még hosszú évekig el tudná látni mindazt a feladatát, amiért 2008-ban megszületett, hiszen nem csak azoknak nyújt “támaszt” akik segítségre szorulnak, de minden tagja kap valami pluszt, tapasztalatot, tudást, élményt, barátokat, jóérzést és még sokáig sorolhatnám, ki-ki teljesítménye szerint. Bízom abban is, hogy lehetőségem szerint személyes munkám a következő évben vagy években továbbra is hozzá tesz majd a szervezet céljaihoz.