Szia Sibbi! Köszönöm, hogy időt szakítottál rám! Mesélj kérlek magadról!

Sziasztok! Sibbolet vagyok, de mindenki csak Sibbinek hív.
Idén a Hakösz HR alelnöke és 2015 óta a Természetbarát & Tudatos projekt tagja vagyok.
Szabadidőmben olvasok, filmeket nézek, kutyusommal sétálok vagy a „haköszösökkel” töltöm az időt.
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán vagyok harmadéves jogász hallgató.

Anno hogyan hallottál rólunk, miért ránk esett a választásod?

Az egyetemi Facebook csoportomban lett megosztva egy esemény a Hakösz Infóestjéről. Felfigyeltem a lehetőségre, hogy önkénteskedni lehet itt, ráadásul velem egykorú fiatalokkal. Az Infóesten nagyon megtetszett, hogy mennyi projekt van, mennyi programot lehet szervezni, amin keresztül segíthetünk másokon vagy kis lépéseken keresztül jobbá tehetjük a világot. Később egy társasozó-estre is elmentem, ahol nagyon jó hangulat volt. Elhatároztam, hogy csatlakozni fogok, mert ilyen jó társaságot, ilyen nemes célokkal ritkán talál az ember.

Miért lettél HR alelnök?

Az első év, amit a Haköszben töltöttem nagyon sokat adott nekem, rengeteg új barátra tettem szert, jó volt együtt szervezkedni és megvalósítani a céljainkat. A közösségépítésen is nagy hangsúly volt: a bevonó tábor, a bentalvás a Corvinuson, a nyári tábor, a túra a TNT-vel mind-mind szuper volt és én is részt vettem a HR divízió munkájában. Szerettem volna kipróbálni magam, mint a divízió vezetője és újabb csapatépítő alkalmakat szervezni a tagoknak.

Milyen feladataid voltak az elmúlt időszakban?

A közösségépítő alkalmak vagy a nyári tábor szervezésén kívül a tagfelvétel időszakát emelném ki, ami sűrű volt. A divízió tagokkal mentünk gólyatáborokba, hogy minél több egyetemistához eljuttassuk a Hakösz hírét, jelentkezési-lapot készítettünk, elbíráltuk a jelentkezéseket, interjúztattunk és Haköszombatot szerveztünk, ahol megismertük az új tagjainkat és ők is minket. Nagyon jól sikerült, sok csapatépítő játék volt, a projektek munkáját is igyekeztünk bemutatni nekik, este még társasoztunk is egy sör/tea mellett. 😀 Ezeknek a programoknak a megtervezésében, koordinálásában, levezetésében veszek részt.

Mi az ami a legjobban tetszett az elmúlt évben?

A csapatépítős Haköszombatról még friss az emlék, azt mondanám elsőnek. A gólyatábori standolás is jó volt, mindig öröm látni, ha érdeklődnek az önkénteskedés iránt az egyetemisták, vannak céljaik és a Haköszben meg is tudjuk valósítani. A nyári tábort is megemlíteném még, az időjárás nem volt a legjobb, de szép helyeken sétáltunk Balatongyörök környékén.

Mik a jövőbeni terveid?

Amíg HR alelnök vagyok szeretnék még programokat szervezni a tagságnak, majd később a TNT projektbe fektetni több energiát. Fontos a környezetvédelem számomra, jó lenne, ha még többen csatlakoznának hozzánk vagy a programjaink által több ember gondolkodásmódjára lehetnénk hatással. Előadások, workshopok szervezése van kilátásban, de a túrázást is jó lesz majd folytatni!