Szia Gabi, kérlek mesélj magadról!

Sziasztok!
Héra Gabriella vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztés mesterképzésének végzős hallgatója.
Szabadidőmet szeretem a barátaimmal vagy a családommal tölteni, legyen szó akár kirándulásról vagy társasozásról. Ezen kívül szeretek sütni-főzni, olvasni, nyelveket tanulni vagy például a macskámmal játszani .

Hol hallottál a HaKöSzről? Miért csatlakoztál?

A HaKöSzről először egy kedves barátnőmtől, alapszakos csoporttársamtól hallottam, aki évekkel ezelőtt csatlakozott a szervezethez. El is hívott közös programokra, azonban ekkor még nem fontolgattam a csatlakozást.
Egyetemi tanulmányaim során az egyik tantárgyunk keretében volt alkalmam arra, hogy kicsit jobban megismerjem a szervezetet, mert egy féléves projektmunka keretében a HaKösz egyik programsorozatára kellett új megoldásokat alkotnunk.
Ezeknek köszönhetően úgy éreztem, hogy hiányzik valami az egyetemi éveimből. Az egyetemi tanulmányaim során még soha nem voltam igazán közösségi tag. Rájöttem, hogy érzek magamban késztetést arra vonatkozóan, hogy emberek egy csoportjával alkossak valami maradandót és kihozzam az egyetemi éveimből a maximumot, amíg még lehet.
A csatlakozáshoz az is motivált, hogy érdeklődöm a környezetbarát és tudatos megoldások iránt. A jövőben is szeretnék a környezetvédelemmel foglalkozni egy teljes munkaidős állás keretében, amihez mindenképp jó tapasztalat a szervezet zöld projektjeiben eltöltött idő és munka. A szervezeti tagság segíteni tud, hogy elinduljak ezen az úton, hogy kapcsolatokat építhessek és a környezetvédelem témakörén belül konkretizálni tudjam, hogy melyik nyomvonal az, amely igazán érdekel.

Miket csináltál februárban?

Őszintén szólva nagyon meglepett, hogy jelölve lettem a hónap HaKöSzöse címre, hiszen még nem vagyok olyan régóta tag, még nem éreztem, hogy olyan sok mindent alkottam volna. Amikor feltették a kérdést, hogy mit csináltam az előző hónapban, hogy kiérdemeljem ezt a címet, bajban voltam a válasszal. Hiszen többnyire csak jelen voltam. Aztán erősödött bennem az a tudat, hogy valójában az is mennyire fontos egy szervezet életében, ha a tagok jelen vannak, hiszen az élteti, mozgatja és tartja fenn a szervezetet. Úgy gondoltam, hogy egy közösséghez tartozni és építeni azt csak úgy lehet, ha az ember ott van az ötleteléseken, a közösségi csapatépítő programokon és a szervezett eseményeken egyaránt. Igyekeztem a hasznosnak tűnő ötleteimet megosztani másokkal, segíteni a kapcsolatfelvételben, a szervezkedésben, melyek apró dolgok ugyan, de mind szükségesek ahhoz, hogy egy jól működő közösséget alkossunk.

Mik a jövőbeli terveid?

A jövőben is mindenképp szeretnék aktív tagja maradni a közösségnek, szeretném jobban kivenni a részem a HR tevékenységekben, hogy erősödni tudjon a szervezeti összetartás és kultúra. Úgy gondolom, hogy egy erős közösséggel jobbak lehetünk szakmai téren is. Emellett szeretnék részt venni a szakmai programok megszervezésében is a zöld projekteken keresztül.