Infógrafika

A Helló Május! rendezvényen is ott voltunk.

Logónk

Elsősegélynyújtó tanfolyam

Gondolkodtál már azon, hogy mit tennél, ha egy baleset szemtanúja lennél? Van jogosítványod, de az elsősegélynyújtó tanfolyamon megszerzett tudást nem tudnád, nem mernéd vészhelyzetben alkalmazni? Inkább nem tennél semmit, nehogy rosszabbá tedd a helyzetet? Projektünkkel éppen ezen próbálunk segíteni!

A projekt célja az elsősegélynyújtási ismeretek elméleti, és főleg gyakorlati kiszélesítése. A projekt gerincét egy gyakorlati tanfolyam képzi, mely képessé tesz arra, hogy Te is segíts másokon, tudd mit, és hogyan kell tenni vészhelyzetben, és merj is cselekedni! Mivel már sokan rendelkeznek bizonyos szintű ismeretekkel a témában, így a tanfolyamot különböző modulokra (pl. közúti balesetek, hirtelen bekövetkező, gyakran halálos kimenetelű betegségek felismerése, pszichés felkészítés a váratlan helyzetekre) bontjuk, hogy akár csak egy-egy modulra is lehessen csatlakozni. Fáradozásod nem marad eredménytelen, a sikeres teljesítésért remek nyeremények várnak rád, már csak ezért is megéri csatlakozni, akár egy-egy alkalomra is! Az egyes modulok elvégzésével ugyanis pontokat gyűjthetsz, év végén pedig a legtöbb pontot összegyűjtők között értékes nyeremények találnak gazdára!

Kutatásunk

Az előző félév során egy kutatást végeztünk a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak körében a projekttel kapcsolatban. Szekunder adatok mellett egy online kérdőív segítségével arra kerestük a választ, hogy milyen az egyetemisták attitűdje, milyen tudással rendelkeznek az elsősegélynyújtáshoz szükséges témakörökben. A kutatás célja alapvetően a projekt létjogosultságáról való meggyőződés volt.

A kérdőív eredményei bebizonyították, hogy projektünk alapkoncepciója igenis megalapozott. Az elsősegélynyújtás egy releváns probléma az egyetemisták között és a tanfolyam segítségével csökkenthetnénk a félelmet, bővíthetnénk a résztvevők elsősegélynyújtási ismereteit, magabiztosabbá tehetnénk őket.

A kutatásról részletesebben itt olvashattok!

A kutatási jelentés Horváth-Bors Bettina és Kovács Adrienn munkája.

Helló Május! rendezvény

A Helló Május! rendezvényen különféle, bátorságot és ügyességet igénylő feladatokkal vártuk más projektcsapataink tagjaival az érdeklődőket az egyetemi épületek között felállított standoknál.

Játszva tanulhattunk az elsősegély-nyújtási képesség fontosságáról és néhány szituációban fel is mérhették problémamegoldó képességüket a vállalkozó szelleműek.

Például az „Ember a vízben” akció során apró embereket kellett kimenteni a vízből, és megküzdeni az életükért, különféle kalandok során!

Reméljük, sosem került sor arra, hogy ezeket a képességeket használnia kelljen a résztvevőknek – azonban jó tudni, hogy szükség esetén készen állnak.

1_promo

Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43