Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43

Ha adsz, KöSz

A Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesülete legfőképp egyetemista tagjainak, az ő idejüknek és energiájuknak köszönheti aktív működését. Ugyanakkor bármennyi energiánk és időnk legyen, nekünk is szükségünk van anyagi forrásra, hogy fenntartsuk a szervezetet és projektjeinket sikerre vihessük.

Ennek egyik módja az, ha Te felajánlod számunkra a személyi jövedelemadód 1 százalékát. Mi mindössze ennyit kérünk, minden mást megteszünk.

Fel tudom egyáltalán ajánlani?

A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlására minden olyan magánszemély jogosult, akinek adófizetési kötelezettsége van, és jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizette a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, vagy részletfizetési, vagy fizetési halasztási engedélyét bocsátottak ki a számára.

Diákszövetkezeteken keresztül szerzett jövedelem is ugyanúgy számít, ha akár csak egy napot is dolgoztál a tavalyi évben, már van mit felajánlanod a számunkra.

Hogyan ajánlhatom fel?

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. Tv. 5. § (1) bek. alapján az alábbi két lehetőség adott a számodra:

  1. Munkáltatói adómegállapításhoz kapcsolva 2016. május 10-ig a bevallás részeként a 1053. és 1053E számú bevallás EGYSZA lapjának kitöltésével, lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott és a ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt, postai borítékban elhelyezve a munkáltatódnak átadva.
  2. Különálló rendelkezési nyilatkozatod önállóan 2016. május 20-ig egy lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott borítékban, postán, személyesen, vagy elektronikus úton is eljuttathatod az adóhatósághoz.

Mit kell tartalmaznia a nyilatkozatnak?

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a HaKöSz adószámát (18028960-1-43), illetve lehetőséged van arra, hogy megad számunkra az elérhetőséged, így tudunk arról tájékoztatni, hogy mire használtuk fel a felajánlásod.

Ha szeretnéd elolvasni NAV hivatalos tájékoztatóját is, kattints ide.

Ha kérdésed van, keress minket bátran.