A Gyönyörű Öregkor (GyÖK) projekt a rászoruló és kevésbé látogatott idősek társaságát célozza meg, hogy tagjaink jelenlétével, érdeklődésével és készséges pártolásával szebbé tegyük idős társaink egy-egy napját, kivonva a monoton tevékenységekből és ezzel egyfajta újat adva: szeretetet és megértést egy idegentől.

Kihívás

Tagjaink nagy kihívásnak néznek elébe, mivel egy embertársuk bizalmának megszerzését tűzik ki célul. Egy olyan emberét, aki átélt számos bukást, csalódást, bánatot, győzelmet és örömöt. Olyat, aki nem adja könnyen azt a bizalmat. De ha a cél sikerül, idős társunk elkalauzolhat bennünket egy érdekes utazásra, az önön múltjába. Mi segítünk neki, ő tanácsokkal és történetekkel ajándékoz meg bennünket – már ha az a bizalom a miénk.

Eszménk

A mi célunk nem csupán a gondoskodás és az odaadó figyelem, hanem a tisztelet és remény kiegyensúlyozott megléte mindkét oldalról. Meg fogjuk mutatni idős társainknak, hogy lakoznak közöttünk olyan elhivatottságúak, akiknek érdeke megbecsülni hazájának szebb korban lévő tagjait. Bizonyítani fogjuk, hogy mi nem pusztán „ezek a mai fiatalok” vagyunk, hanem többek annál. Valamint meg fogjuk mutatni mindenki másnak, hogy nem csak keleten lehetséges az idősek mögött lévő múlt és tapasztalat tisztelete és megbecsülése. Bizonyítani fogjuk, hogy egy mellettünk elhaladó idős úr vagy asszony nem csupán egy „vicces tata”, hanem jóval több annál.

Ez a mi eszménk.

Ezt fogjuk tovább vinni.

Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43