1_promo

Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43

Projektünkkel talán az egyik legnehezebb sorsú társadalmi csoporton, a hajléktalan embereken segítettünk azzal, hogy hétköznapjaikat olyan programokkal színesítettük, melyekre másképp szinte egyáltalán nem lett volna lehetőségük vagy csak nagyon ritkán. Ugyanakkor nem csak a kikapcsolódás nyújtása volt az egyetlen célunk, hanem a “szakmaiság” is teret kapott azzal, hogy hasznos, az igényekhez alkalmazkodó információkkal segítettük őket az álláskeresésben, ezzel támogatva a társadalmi re-integrációjukat.

Beszámolóink

Múzeumlátogatás

Március 15. délután megrendezésre került a Hajléktalanügyi Projekt első programja. Hajléktalan emberekkel múzeumlátogatás keretében megtekintettük a Sziklakórházat és előtte kicsit sétáltunk a várban is, hogy megismerkedjünk velük. A program nagyon jól sikerült, rendkívül érdekes volt a kiállítás, mindenkinek tetszett és remekül éreztük magunkat.

Filmezés a hajléktalanszállón

Április 15-én délután sor került a projekt második programjára is, ami a Madridi úti hajléktalanszállón egy Bud Spencer film vetítése volt. A HaKöSz-től 4-en vettünk részt, valamint még 20 ott lakó ember csatlakozott hozzánk. A filmezés nagyon jó hangulatban telt, mindenkinek tetszett a film, és jól érezte magát.

Sportnap Madridi utcai szállón

Május 22-én rendezték a Madridi utcai szállón a sportnapot, melyen mi is részt vettünk. A nap folyamán lehetőségünk adódott becsatlakozni a sportprogramokba, így délelőtt lábteniszeztünk, pétangoztunk, délután pedig pingpongoztunk. A programok során kicsit jobban megismerkedhettünk a lakókkal és a szálló munkatársaival is. Jól éreztük magunkat, és bízunk benne, hogy jövőre újra lesz lehetőségünk csatlakozni a rendezvényhez.