Életképek

Az Óbudai Szabadidőközpont rendbetétele.

Felújítottunk egy szociális bérlakást.

‘Fogadd el, fogadj el – Kerekesszékes körversenyzés’

IKSZ – Iskolai Közösségi Szolgálat

Mint azt már tudjátok, a középiskolások számára feltétel az érettségi előtt 50 óra közösségi munka elvégzése. A legtöbb fiatal azonban tanácstalan, hiszen sokan közülük nem voltak még önkéntesek, nem tudják, hol tevékenykedhetnének, hol lehet szükség a segítségükre.

A HaKöSz létrehozott egy projektet, mely keretén belül ebben szeretnénk Nektek segíteni; hogy megtaláljátok azokat a helyeket, közösségeket, ahol hasznos munkát végezhetek. A HaKöSz-nek számos szervezettel, otthonnal van kapcsolata, ahol – mint tudjuk – mindig szükség van önkéntesekre, akik segítenek a napi teendők elvégzésében, vagy éppen csak egy kis jókedvet hoznak néhány órára. A közösségi szolgálat segítségével a fiatalok megtanulhatják, milyen az, amikor fiatalon önzetlenül segítenek, és felismerhetik, hogy szabadidejüket hasznosan, vidám környezetben is eltölthetik. Egyetemistaként feladatunk, hogy példát mutassunk a fiatalabb generációnak abban, hogy egy kis odafigyeléssel, időráfordítással mennyi segítséget nyújthatunk egy adott közösségnek.

72 óra kompromisszum nélkül

Egy hétvégén került megrendezésre a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű programsorozat, amelyen mi is részt vettünk az IKSZ projekttel. A rendezvény 3 napos volt, így pénteken, szombaton és vasárnap is segíthettünk.

1. nap (péntek)
Egy olyan szociális bérlakásba mentünk, amelyet fel kell újítani, különben kilakoltatják az ott lakókat. Pénteken a tapétát szedtük le a falról. Két középiskolás fiú is velünk volt a Budai Középiskolából. Nagyon aranyosak és szorgalmasak voltak, öröm volt velük együtt dolgozni.

2. nap (szombat)
A társaság egy része ismét a lakásba ment, ahol segítettünk kitakarítani a konyhát és a fürdőt. Most 3 középiskolás lánnyal végeztük a munkát, akik szintén nagyon ügyesek és lelkesek voltak.
Szombat, másik helyszín: az Óbudai Szabadidőközpontban töltöttünk el egy jó hangulatú délelőttöt – kora délutánt két másik középiskolás lánnyal kiegészülve, akik nagyon aranyosak és segítőkészek voltak. Egy cserkészcsapathoz csatlakozva tisztítottuk meg a Szabadidőközpont erdei utait az avartól. A helyszín gyönyörű volt, az idő is kellemes és önkénteskedésünk közben azon túl hogy segíthettünk, nagyon jól szórakoztunk.

3. nap (vasárnap)
Utolsó nap segítettünk a tapétázóknak tapétát vágni és ragasztani a szociális bérlakásban.

A hétvége nagyon jól sikerült, a részt vevők tényleg úgy érezhették, hogy hasznos munkát végeztek. Hisz így is történt! 🙂

Fogadd el, fogadj el

Tavasszal két projektet szerveztünk a Móricz Zsigmond Gimnázium diákjai számára.

Az első programunk a Te szedd! keretén belül valósult meg. Egy, a gimnáziumhoz közeli erdőben szedtünk szemetet a diákokkal és az iskola egyik tanárával. Ez remek lehetőség volt arra, hogy vidám hangulatban rendezettebbé tegyük környezetünket.

Második programunk alkalmával a Kézenfogva alapítvány által szervezett ‘Fogadd el, fogadj el – Kerekesszékes körversenyzés’ rekordkísérleten vettünk részt. Ez kiváló alkalom volt arra, hogy jobban megismerhessük a fogyatékkal élők mindennapjait, kiváltképp a kerekesszékkel való közlekedést.

1_promo

Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43