Missziónk

Az Impulzus projektet a célból hoztuk létre, hogy tagjaiként növeljük a tudatosságot az állati eredetű termékek terén az etikai-állatvédelmi, környezetvédelmi, illetve egészségügyi szempontokból. Ennek elősegítéséhez többféle programot szervezünk és valósítunk meg közösen. Eddigi programjainkról, élménybeszámolóinkról a jobb oldalon lévő képekre kattintva olvashatsz.

Miről is szól az Impulzus projekt?

A projekt sajátossága, hogy az emberek tudatosságát szeretné növelni, információt, élményt, kóstolót, társaságot (sokféle impulzust) adni, és aztán mindenki eldöntheti, hogy mit szeretne, mit érez magáénak, és megfelelőnek az értékrendjéhez. A projektben nem csak vegánok dolgoztak és dolgoznak, de értjük és támogatjuk a vegán elveket, és problémaként tekintünk azokra a területekre, amikre az reflektál. A projekt egyik fontos motivációja az ellenségeskedéssel szemben, hogy átadjuk azt, amit mi magunk is megkaptunk másoktól.

Miért?

Mi magunk is nagyon hálásak vagyunk azért, hogy valaki megmutatott egy videót, szervezett egy programot, felhívta a figyelmünket a problémára, készített kóstolót vagy megosztotta a tapasztalatait.

Eszközeink

A kóstolók során vegán ételeket mutatunk be, aminek a célja, hogy bemutassuk, így is lehet élni, és kiszélesítjük az emberek választási lehetőségeit. A tudatosság növelésének eredményeképp örülünk, ha valakinek változik a szemlélete, vagy kevesebb állati eredetű terméket fogyaszt, tudatosabban vásárol, vagy csak megismer tényeket és információkat. Azt már a résztvevőkre bízzuk, hogy ki mit tesz azokból az impulzusokból a magáénak, amik tőlünk jönnek. Sokat gondolkodtunk mi is azon, hogy mi a legjobb módja a probléma bemutatásának, hogy azzal ne bűntudatot ébresszünk. Hisszük, hogy tartós változás akkor következik be, amikor valaki belső motivációból változtat az életmódján, és azt látja, hogy ez miért jó saját magának, testének és lelkének egyaránt. Aki egy lemondásként vagy megfelelési kényszerként változtat, az általában nem marad tartós, ha nem alakul mellé pozitív, belső motiváció.

Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43

Támogatóink