kjt_plakat_vegleges_png

KözJóTett 10.

Indulj el az önkéntesség útján!

2015. szeptember 24. és október 1. között rendeztük meg a 10. KözJóTett-et! A programsorozat alatt számos különböző fókuszú eseményre vártuk az érdeklődőket. A már hagyományosnak tekinthető állatmenhelyi kutyasétáltatás és csomagosztás mellett, néhány ismeretterjesztő előadást, valamint további önkéntes munkát igénylő programokat is szerveztünk.

“Mit rejt a tégely” címen szakértői kerekasztal-beszélgetést tartottunk a mesterséges kontra házi kozmetikumok témájában, majd egy másik alkalommal szakértő segítségével elkészíthettük saját házi kozmetikumainkat is. Lelkes tagjaink a Cseppkő utcai gyermekotthonba focikupát szerveztek, ahol az önkéntes-gyermek csapatok mellett, szervezetünk tagjai is megküzdöttek a kupáért. Minden csapatot lelkes szurkolók biztattak.
Impulzus projektünk szervezésében egy ételkóstoló keretében ismerkedhettünk a növényi étrenddel.

A jublieumi KözJóTett különleges projektje, avagy zászlóshajója a Bólyai gyermekotthonban tartott Kertépítő piknik volt. A három napos rendezvény során rendbe tettük az otthon kertjét, és a kertészkedés mellett raklapbútorokat is készítettünk. A nagy munkálatok mellett nem maradhattak el a gyermekekkel közös foglalkozások sem, többek között közösen madárodút barkácsoltunk. A három nap alatt az Impulzus projekt gondoskodott a finom ételekről, ettünk szójapörköltet krumplival, vegán hamburgert és vegán lecsót is.

A 10. KözJóTett kalandokban, élményekben bővelkedett, ha egy kis betekintést nyernél: nézd meg a programokon készült képeinket, és képvideónkat is!