Láttad már az idei projektjeinket?

Lesd meg azokat is!

Gondolkodtál már azon, hogy mit tennél, ha egy baleset szemtanúja lennél? Van jogosítványod, de az elsősegélynyújtó tanfolyamon megszerzett tudást nem tudnád, nem mernéd vészhelyzetben alkalmazni? Inkább nem tennél semmit, nehogy rosszabbá tedd a helyzetet? Projektünkkel éppen ezen próbáltunk segíteni!

Mint azt már tudjátok, a középiskolások számára feltétel az érettségi előtt 50 óra közösségi munka elvégzése. A legtöbb fiatal azonban tanácstalan, hiszen sokan közülük nem voltak még önkéntesek, nem tudják, hol tevékenykedhetnének, hol lehet szükség a segítségükre. A HaKöSz létrehozott egy projektet, mely keretén belül erre nyújtottunk megoldást.

Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43

Projektünkkel talán az egyik legnehezebb sorsú társadalmi csoporton, a hajléktalan embereken segítettünk azzal, hogy hétköznapjaikat olyan programokkal színesítettük, melyekre másképp szinte egyáltalán nem lett volna lehetőségük vagy csak nagyon ritkán. Ugyanakkor nem csak a kikapcsolódás nyújtása volt az egyetlen célunk, hanem a “szakmaiság” is teret kapott azzal, hogy hasznos, az igényekhez alkalmazkodó információkkal segítettük őket az álláskeresésben, ezzel támogatva a társadalmi re-integrációjukat.

A mezőgazdaság, a természeti értékek, különösen a víz, kulcsfontosságúak életünkben – ezekkel a tényekkel viszont már nem feltétlenül van tisztában a XXI. század embere. A természeti környezet nyújtotta kincsek nélkülözhetetlenek a létfenntartáshoz, pusztulásuk és a megtermelt javak fogyasztása tarthatatlan ütemben gyorsult fel az utóbbi évtizedekben. Mindig az első lépés megtétele a nehéz, mi ebben szeretnénk nyújtottunk segítséget a “tudatos fogyasztói” – vagy éppen kevésbé fogyasztói – élet megkezdéséhez.