Életképek

Életrevalók

Idill a Margit-szigeten

Bombagól az I. Focikupán…

… és a jól megérdemelt év végi jutalom piknik.  🙂

Mit készítsünk a csütörtöki kézművesen? 🙂

Állatkert után jól esik a fagyi!

A Budapesti Történeti Múzeum is izgalmas kaland…

…de a Noé Állatotthon kutyusait sétáltatni a legszuperebb! 🙂

Mentorcsapatunk egy piciny része.

A kutya kötelességről

Gondolkodtál már azon, milyen lehet szülők nélkül felnőni? Milyen az, ha valakinek nem adatik meg a folyamatos támogatás, a személyre szóló figyelem? Legtöbbünknek, akik hozzá vagyunk szokva, hogy megfelelő taníttatásban, szülői gondoskodásban részesülünk, fel sem tűnik, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyunk. Azonban vannak gyermekek, akiknek ez nem olyan egyértelmű.

„Nekünk, családban felnövő srácoknak és lányoknak kutya kötelességünk támogatnunk fiatalabb társainkat, hiszen mindannyiunkban ott lakozik a tálentum: mindannyian tehetségesek vagyunk valamiben. Ennek a speciális adottságnak a szorgalommal párosított kiaknázása a mentorok feladata. Amellett, hogy segítünk a gyerekeknek a mindennapi iskolai felkészülésében, motiváljuk őket és személyes példánkkal bizonyítjuk be nekik, hogy a befektetett munka előbb vagy utóbb, de igenis megtérül. Persze a közös tanulások alkalmával mi, mentorok is remekül szórakozunk: jó érzés tudni, hogy ha nem akarunk, akkor sosem kell felnőnünk.”

Páll Dávid Dénes

MeGyek 2016

A MeGyek Mentorprogram idén már a harmadik tanévébe lép. Az eleinte négy-öt taggal működő team a 2015-ös HaKöSz tagfelvétellel több mint húsz fősre duzzadt, így a folyamatosan bővülő tevékenységet immár csapatokba osztva tudjuk megvalósítani. Alaptevékenységünk részeként egyetemista korú fiatalokat toborzunk a gyermekotthonok lakói mellé, akik hetente legalább egyszer meglátogatják mentoráltjaikat, segítik iskolai tanulmányaikat és személyes fejlődésüket. Az eddig elért öt gyermekotthon mellett új intézmények felé szeretnénk nyitni, és nem mellékes célunk az is, hogy ösztönözzük a minél hosszabb mentorkodás elvállalását.

A Mentorprogram a PwC Másokról szól! pályázatának nyerteseként anyagi támogatást kapott, hogy egy saját programsorozatot hozzon létre, melynek célja, hogy szociális területen is felzárkóztassa a gyermekeket. Így az Életrevalók roadshow során szakemberek és hírességek fognak a nagybetűs ÉLET-re felkészítő előadásokat tartani a fiataloknak.

Mindezen sikereket és célokat az Index2 blogon osztjuk meg az érdeklődőkkel. Jelenleg a Cseppkő Gyermekotthonba, a Breznó-közi Gyermekotthonba, a Bólyai Gyermekotthonba, a Hűvösvölgyi Gyermekotthonba és a Rákóczi utcai Lakásotthonba várunk mentorokat.

Haladunk tovább

2015 tavaszi félévében 39 gyerkőchöz járt mentor, az év őszétől 112 fiatalnak segítettünk. Az idei évben pedig már 131 mentor-mentorált kapcsolatot ápolunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy mentoraink döntő többsége hosszabb távra vállalja a mentorálást.

Büszkék vagyunk Rátok!

Köszönjük az Amerikai Kereskedelmi Kamara támogatását! Segítségükkel 2016 nyarán Visegrádra kirándultunk a legszorgalmasabb mentoráltainkkal.

Köszönjük a PwC támogatását, akiknek köszönhetően 2017-ben másodjára rendezhetjük meg az Életrevalók programsorozatot.

 

Kapcsolat: megyek@hakosz.hu