Mi, a HaKöSz tagjai, mindig 100%-on pörgünk - Veled együtt a 120%-ra is képesek lehetünk!

Adószám:

18028960-1-43

Küldetés

Szeretnénk egy jobb világban élni, és tudjuk, hogy ezért lépni kell. Nekünk, diákoknak.
A Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesülete (HaKöSz)  az egyetemi hallgatók lelkes önkénteseit fogja össze. Közös erővel képesek vagyunk a társadalmi és környezeti problémákat enyhíteni, miközben emberileg és szakmailag is fejlődünk. A szervezet célja, hogy a jövő vállalati döntéshozói felelős állampolgárok legyenek, akik tisztában vannak, miért fontos a környezet tisztelete, és hogyan tehetünk érte egyéni és szervezeti szinten.

Történet

A ma is aktívan működő diákszervezet ötlete egy Corvinus Program névre keresztelt szakdolgozatból nőtte ki magát. Az újdonságnak számító kezdeményezésben Vécsei Gábor alapító tag a társadalmi felelősségvállalás és a közösségi nevelés egyetemi népszerűsítését sürgette. Egy évvel később, 2008-ban az eltökélt fiataloknak köszönhetően a szervezet megalapult, 2010-ben pedig már bejegyzett corvinusos diákszervezetté vált.
Az elmúlt pár évben számos sikeresen lezajlott tevékenység igazolja a HaKöSzt. Céljaink eléréséhez nagy lendületet adott a 2010 novemberében elnyert CSR Hungary Junior díj. A BCE-n 2012 ősze óta szelektíven gyűjtjük a hulladékot. A Cseppkő Gyermekotthonban élő gyerekek több éve személyre szóló figyelmet kapnak. A KözJóTett keretében hajléktalanok jutnak élelemhez és menhelyen élő kutyák önfeledt sétáltatáshoz. Máskor interaktív programok keretében tárgyaljuk meg az állati eredetű termékekkel kapcsolatos kérdéseket. Sürgetjük a társadalmi összefogást. Olyan vállalatokkal működünk együtt, akik tisztában vannak vele, hogy a társadalomi felelősségvállalás és a környezetvédelem mindannyiunk közös érdeke.

Jelen

Projektjeink

Ma több mint százan mondhatjuk el, hogy büszke HaKöSzösök vagyunk. A Corvinuson működünk, de immáron országos szervezetként. Komoly célokat tűzünk ki és vidáman oldjuk meg őket. Mindeközben barátokra, szakmai tapasztalatra és életre szóló élményekre teszünk szert.
A fiatalok egyre fogékonyabbak a társadalmi problémák iránt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a szervezet keretein belül rendezett előadások és programok iránti magas érdeklődés, a rengeteg önkéntesünk és az újabbnál újabb projektek. Idén összesen hat, komoly kihívást jelentő projekttel vágunk neki az évnek. A Marketing, HR és Gazdasági divízió munkája során szakmai ismereteinket kamatoztatjuk, és az innovatív ötleteknek csak a kreativitás szab határt. A HaKöSz tökéletes lehetőséget nyújt, hogy álmaink a legjobb közegben váljanak valóra. Az eredmény tehát a tagok elkötelezettségén, talpraesettségén és kitartó munkáján múlik. Ezzel pedig biztosan nem lesz gond…