Ételosztás hajléktalanoknak

Április 25. 17:00-20:00

Idén a KözJóTett keretein belül ismét lesz ételosztás hajléktalanoknak és szegény embereknek. Ha tőled is kértek már aprót élelemre, sajnáltad az aluljáróban alvókat és gondolkodtál már rajta hogyan segíthetnél rajtuk, de nem tudod, hogy te egyedül mit tudsz tenni értük, akkor itt az alkalom, mert segítünk!
Találkozzunk a Budapesti Corvinus Egyetemen és készítsünk közösen szendvicseket! Alapanyagot és eszközöket biztosítunk, csak a tenni akarásodra van szükségünk! Közben megismerheted a HaKösz-t, új ismeretségeket köthetsz és embertársaidon is segíthesz! 🙂

Április 25-én 17:15-től várunk a Corvinus egyetem új (Czuczor utcai) épületében, a C.204-es teremben, ahol elkészítjük a kiosztásra szánt csomagokat. Az élelmet könnyen megközelíthető csomópontokon fogjuk kiosztani több fős csapatokban, majd a végén újra találkozunk és beülünk egy kellemes helyre megpihenni.

Ha szívesen jönnél a programra itt jelentkezz:
https://goo.gl/forms/scJ84hkv6Xx2U8Qm1

Fenntarhatóság és társadalmi felelősségvállalás a divatban

Április 27. 17:00-20:00

Egyre többször hallani a fenntartható és az etikus divatról, de vajon pontosan mit is jelent ez? Miért nem fenntartható és etikus a divatipar, és mit tehetünk ellene?
Fashion Revolution Hungary csapatával közös szervezésű előadásunkra várunk minden érdeklődőt, idén hivatalosan is elindult a Fashion Revolution magyarországi képviselete. Április 27-én minden érdeklődőt szeretettel várnak egy sokszínű előadássorozatra, ahol többek között szó esik majd arról, hogy milyen problémák jellemzik ma a divatipart, milyen környezetkárosító hatásai vannak a fast fashion gyártatásnak és a túlfogyasztásnak, és nem utolsósorban, hogy miért fontos a társadalmi felelősségvállalás kérdése a divatipar kapcsán. Az érdeklődők betekintést kapnak az ipar és a gyártás kulisszái mögé, valamint hasznos tanácsokat arra vonatkozóan, hogy mit tehet az átlagfogyasztó, ha tudatosabb vásárlóvá szeretne válni.

Vendégelőadóinkról és a részletes programról hamarosan bővebb információval jelentkezünk!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kertészkedés a Napsugár Idősek Otthonában

Május 1-e 14:30-17:00

Május 1. a munka ünnepe, amit nem is lehetne jobban megünnepelni, mint egy kis kertészkedéssel!

Gyere el velünk a Napsugár Idősek Otthonába, hogy együtt varázsolhassuk szebbé egy parlagon hagyott kis kertet. Az otthon lakói szívesen töltik idejüket az udvaron, ahonnan már csak a színes virágok és sok-sok lelkes fiatal hiányzik.

Itt a helyed…
– ha szeretsz kertészkedni, mind ezt úgy, hogy örömet okozol vele másoknak!
– ha eddig hidegen hagyott a palántázás, de most profi nagymamáktól akarod ellesni a tuti technikákat!
– vagy csak ha szívesen beszélgetnél aranyos, életvidám és csacsogó idős nénikkel és bácsikkal!

Találkozás helye és ideje:
– Astoria, 8-as busz megállója (C felüljáró)
– 2017. május 1. 14:30-kor

Ha bármi kérdésetek van, eltévedtetek vagy később érkeznétek, elértek minket ezen a számon: +36 30 270 2354
Pontos cím: 1121 Budapest, XII. kerület Magasúti köz 3.

Ha szívesen jönnél regisztrálj ezen a linken:
https://goo.gl/forms/L7kuppJ55t8UtRq82

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Érzékenyítő terefere

Május 03. 17:00-20:00

Gondolkoztál-e már valaha azon, milyen lenne az életed, ha nem tudnád úgy használni a testedet, ahogyan azt természetesnek képzeled? Gondolkoztál-e már azon, milyen lehet kerekesszékben, vakon vagy siketként élni? Ért már olyan szituáció, amikor nem tudtad hogy hogyan viselkedjél egy fogyatékossággal élő személlyel szemben? Vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy arra, hogy hogyan kellene egy ilyen esetben reagálni?

Az érzékenyítő tereferével az a célunk, hogy közelebb hozzuk a fogyatékossággal élő emberek világát, elősegítve a sztereotípiák lebontását.
A program során a Nem Adom Fel Alapítvány tagjainak közreműködésével többek között lehetőség lesz kipróbálni azt, hogy milyen egy kerekesszékben vagy egy vakvezető kutya segítségével közlekedni, de akár egy asztal melletti beszélgetés keretén belül a kérdéseidet is felteheted.

Regisztrálni a következő linken lehet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeewK4omO-LR4NRk2aZUSiA0cAy1cqb-YM3uN1A1_-9WMQrUg/viewform?c=0&w=1

Ha bármi további kérdésed van, nyugodtan keressél ezen a számon: 06309776477.

A Nem Adom Fel Alapítvány tagjaival együtt várunk minden érdeklődőt!

Kézműveskedés Gyerekotthonban

Május 05. 16:30-18:00

Ha szeretsz kézműveskedni, kreatívkodni; vagy ha egyszerűen csak szeretnél részt venni egy olyan délutánon, ahol nemcsak a gyermekotthon lakói, hanem Te is jól érezheted magad, akkor jelentkezz az alábbi linken!
A kézműves program ne vegye el a fiúk kedvét se -amennyiben nem szeretnének kézműveskedni, de természetesen ők is kipróbálhatják – hiszen a gyerkőcöknek már csak azzal is örömet szerezhetsz, ha eljössz, mosolyogsz és beszélgetsz velük.

Találkozás időpontja, helyszín:
– 2017. május 5-e 16:30-kor
– Széll Kálmán téren a metró kijáratánál (felszín)

Regisztráció: https://goo.gl/forms/IWb5ct1Y0J0zCxnU2

Fontos: Az otthon befogadóképességét figyelembe véve a regisztrációt lezárjuk 15 főnél, így kérünk csak akkor regisztrálj, ha tényleg tervezel eljönni. Köszönjük! 🙂

Kutyasétáltatás a Noé állatotthonban

Május 06. 09:15-13:00

Szívesen sétáltatnál olyan kutyusokat, akiknek a veled töltött pár óra a napjuk fénypontja? Szereted az állatokat? Eltöltenél pár nyugodt órát a szabadban, és jobban megismernéd a HaKöSz tevékenységét? Itt a helyed!

A KözJóTett keretein belül idén ismét ellátogatunk a Noé Állatotthonba. A programra árpilis 29-én, szombaton kerülne sor. Találkozó helyszíne: Örs vezér tere, 169E buszmegálló, ideje: 9:30. A kutyasétáltatás után lehetőségünk van körbejárni az Otthont, ahol további állatokkal ismerkedhetünk meg (pl. láma, szarvas). Rágcsát hozni ér! 🙂

Ha szeretnél velünk tartani, kérlek igazold vissza az eseményt és töltsd ki az alábbi google jelentkezési lapot!
Jelentkezési lap: https://goo.gl/forms/4kRF1ztlRPNlrygF2